bugün

kemalistlere açık mektup

ey güzel kemalistler,

her şeyden önce size en çok söylemek istediğim şeyle başlayacağım. sizler bu ülkeyi kurduğunuzu sanıyorsunuz ya? işte o iş öyle değil. yanılıyorsunuz. tabi bu ifade biçimim biraz kibar kaçtı. normal hayatta bu olayı bu kadar naif şekilde dile getirmem haberiniz ola!

neyse konuya dönecek olursak bu ülke sizin değil kuzularım. öyle istediğiniz gibi at koşturamazsınız. sözüm ona demokrat geçinirsiniz ama hepinizin demokrasi anlayışının bir sınırı ve kuralları vardır. kemalizm in alanından çıktığı anda demokrasi sizler için ezeli bir düşmandır. tabi bu özgürlük anlayışınız için de geçerlidir.

sosyal demokrasi gibi tadından yenmez kaypak bir yolun yolculuğundasınız sol açısından bakarsak. sizin emperyalizm karşıtlığı ' halkı yabancı burjuvazi değil, yerli burjuvazi sömürsün' den bir adım öteye geçmez. sizler kürt halkını 80 yıldır yok sayıp, sonra terörün nedenini anlamamazlıktan gelmeniz en büyük acınası noktanızdır sizlerin. bunca yıldır doğu yu kambur olarak gördünüz. fakat bir zaman bölünme korkusu düştü paçalarınıza. şimdilerde kara kara düşünüyorsunuz. ama düşünürken bile hala kürt halkını, demokratik toplum partisi ni yok sayıyorsunuz. takıntılısınız kuzum.

türban ve laiklik konusu ise sizin ne kadar özgürlükçü ve demokrat olduğunuzun göstergesi. turnusol kağıdı gibiler bunlar. asıl amaçlarınızı açıkca gözler önüne seriyor. samimiyetsizliğinizi yüzümüze çarpıyor.

şimdilik size diyeceklerim bu kadar. kendinize iyi bakın. sonra görüşeceğiz yine!