bugün

uludağ sözlük moderasyonu

okumayan moderasyondur.

evet iki kelimeden oluşan bu cümle aslında birçok şeyi anlatıyor.

okumuyorlar. muhtemelen sözlüğün başka problemlerinden okumaya vakit bulamıyorlar bu okumama alışkanlığı gammazlanan entrylerde de baş gösteriyor. buna da iyi niyetle yaklaşıyorum o kadar defolu entry giren var demek ki, gammazlanan entrylerin hepsiyle ilgilenemiyorlar. e kardeşim o zaman buna bir çözüm bulun sayınızı fazlalaştırın -ki, buna gerçekten ihtiyaç var- veya bazı güvendiğiniz adamlara mod olarak değil ama en azından gammazlık ve moderatörlük arasında yeni bir departman yaratıp oraya yerleştirin, gammazlanan entryleri kontrol edip silebilsinler falan.

daha önce; (#5033694) numaralı entryde de yazdım. gammazlanan her entry'yi okumadan siliyorlar "lan hakikaten var mı böye bir şey, yok mu? ne alaka?" diye sorgulamak yok. "entry'de bazı kelimeler yanlış yazılmış" lan bakıyorum yanlış yazılan kelime yok, gammazlayan kişi algılayamamış entry'yi, kafasına göre benim kullandığım kelimede revizyon yapmak istemiş imla bilgisinin yetersizliğine rağmen, moderasyon da "he" deyip silik butonunu yakıyor veya herhangi bir başlıkta fi tarihinde bir yazı yazmışım fi tarihinde yazdıklarım gerçekleşmiş, tanımı girdikten sonra spoiler koyarak -isteyen okur, istemeyen okumaz kardeşim?!- fi tarihindeki entry'nin 1-2 paragrafını da eklemişim, entry numarasını da vermişim, sonra da yeni yazıma devam etmişim silinme sebebi; "üstteki entryleri refere eden veya onlara cevap niteliğinde olan entryler silinir." kardeşim spoiler içine almış mıyım? ayrıca cevap veriyorsam kendime cevap veriyorum, polemik oluşturacaksam da kendimle oluşturacam sana ne değil mi ama?

bir de şu vardır, bir entry silinir silinme sebebi "subjektif falan fıstık" sebebidir halbuki subjektif falan değildir koca 3 paragraflık entry'de 2-3 cümleyi "subjektif" yazmışsındır ama silinir kardeşim. e sözlüğü kapatın gidin o zaman, binlercesi var burada, zaten sözlük olayı bu değil mi herkesin kişisel görüşünü yazıya dökmesi zaman zaman birkaç cümlede hatta paragrafta subjektif yorum olacak elbet? objektif tanımı mı yapmış mıyım başlangıçta? hakaret olmadığı müddetçe gerisinde bas git işine. neyse subjektif kısımları da yine iyi niyetli olduklarından şüphemiz olmayarak düzeltip gönderiyoruz bu defa da "diğer sözlük yazarlarıyla polemik oluşturur" lan bir tane bile polemik oluşturan dava yok yazıda ne alaka? sırf sebep değiştirmiş olmak için yapıla hareketler.

son olayımız ise şu, son zamanlarda artık "moderasyon için özel edit" şeklinde edit başlığı kullanmaktan sıkıldım. entrym silik bölümüne atılmış, ki artık okumadıkları entryler için "canlandır" butonunu aktif hale getiriyorlar bundan eminim. lan zerre hakaret, yasal, polemik, imla hiçbir s.kim yok. gammaz sebebi belirtmiş bir kere "hakaret var" sonra da "viuuuv "hakaret var" mı demiş gammaz hemen silelim ama okumadık da? şimdi canlandır butonu aktif şekilde gönderelim adam canlandırırsa işimizi yaparız, canlandırmazsa zamandan kazanırız" diyorlar herhalde. ben entrymi açıklamak için moderasyon için ekstradan açıklama yapmak zorunda mıyım arkadaş? entry'nin noktasına virgülüne dokunmadan hatta zaman zaman entry'den uzun "moderasyon için şipeşıl edit" yapıyorum allahıma. noktasına virgülüne dokunmadığım entry'yi ancak edit'ten sonra anlayabiliyorlar veya daha doğrusu ancak edit'ten sonra okuyorlar ve editli haliyle yayına sunuyorlar.

velhasıl okuyun gençler. devamlı okumadığınız için, herhangi bir konuda yazılanları da anlamakta veya algılamakta güçlük çekiyorsunuz.