bugün

fenerbahçe ülker

euroleague'de top 16'daki başarısızlığı, daha doğrusu ilk turda başarı gibi görülen başarısızlığı ortaya çıkmış ve balonu patlaşmış olan takım. şimdi neden fenerbahçe ülker ilk turda bu kadar iyi göründü diye düşünürsek cevap için top16 gruplarındaki puan durumlarına bakmamız yeterli. daha doğrusu fenerbahçe ülker'in grubundan çıkan takımların sıralamada nerde olduklarına. tau ceramica'ya kimse laf edemez evet allah çarpar şuan 4 maçta 3-1 ile grubunda lider. evet şimdi grup ikincisi lottomatica roma ne yapmış dersek 4 maçta 0-4 ile grup sonuncusu. grup 3.sü fenerbahçe ülker 4 maçta 1-3 ile grup sonuncusu ve grup 4.sü alba berlin 4 maçta 0-4 ile grup sonuncusu.

yani bu demek oluyor ki fenerbahçe ülker iyi bir kuradan sonra patlamış. ama bu fenerbahçe ülker için yeni birşey değil. evet geçen sene çeyrek final oynadılar ama bakalım recordları kaçmış? 22 maçta 9-13'lük bir recordları var. çeyrek finale kalmış başka hiçbir takımın bukadar kötü yüzdesi yok. bu demek oluyor ki fenerbahçe ülker geçen sezon da iyi kurayla bir yerlere gelmiş. tek fark bu sene balonu daha erken patladı.

açıkçası fenerbahçe ülker'i efes pilsen'le karşılaştırma hatasına düşmem. bu efes pilsen'e haksızlıktır. yani şöyle birşey liverpool ne kadar iniş de yaşasa liverpool'dur ve bir gün toparlanır, fenerbahçe'nin abramovic'i ülker bir gün gittiğinde geride ne çeyrek final kalır ne euroleague.

sponsorun akıttığı paralarla bir kaç şampiyonluk kazanmanız olasıdır. ama asla bir ekol yaratamazsınız. peki bu konudan neden bahsediyorum. çünkü ülker sermayesiyle iki üç kaliteli basketbolcu alan ve daha önceden takımları küme düşmek üzereyken sesi çıkmayan bazı! kulüp taraftarlarının efes pilsen'e atıp tutmasından, futboldaki çığırtkanlıklarını basketbola taşımalarından rahatsızım.

şimdi bu yazı burda dursun da yarın öbür gün ülkerdaşlar! türkiye kupası maçlarında olduğu gibi efes pilsen'e sayı atmak için canları çıkarken, hakemlere dert yanmayı bıraksınlar.