bugün

zina neden günahtır

--spoiler--
zina günah olsun ya da olmasın kişiyi rahatsız eden bir olgu.

ama her nedense biz de hırsızlık, cinayet, şiddet, kötü davranış kadar rahatsız etmez insanımızı da zina çok eder. bir kadını dövene sesini çıkarmaz necip milletimiz ama aynı kadını öpse tepki verir. nasıl bir hayvani özelliğimiz varsa şiddet içeren eylemler bizi rahatsız etmiyor ama zina ediyor.

zina'nın sebeplerini de günah saymak gerekir o halde. mesela bir kimseyi kendi rızası dışında birisiyle zorla evlendirmemeli. bu da günah olsun. evlilik yaşı çocuk yaşta olmamalı. daha kendi bedenini tanımayan bir kız çocuğu birden karşısında babası yaşında azmış bir adamı çıplak görmemeli.

samimi olarak şunu da anlamak istiyorum. zina evli olmayan iki kişinin yaptığı cinsellik mi ? yoksa evli olduğu halde başkalarıyla yaşanan cinsellik mi? evli olmayan insanların yaptığı kimi ilgilendirir ki ayrıca. evlilikte cinsel yaşam oldukça önemlidir. erkek ya da kadın evleneceği kişiyle bu yönden uyum sağlayacağını nasıl anlayacak o zaman. bildiğin kazı kazan. tutarsa iyi, tutmazsa boku yedin.

herşeye rağmen -günahı da boynuma- herşeyi yarattığına inandığımız allah'ın, tanrı'nın, rabbin buna dikkat edeceğine inanmak istemiyorum. herşeyi yaratan derken seni, beni, ananı, karını, çoluğunu çocuğunu değil evrenden bahsediyorum. ışık, sadece samanyolunun bir ucundan diğer ucuna bile 150.000 yılda gidiyor. düşünün ki galaksimiz gibi trilyonlarca galaksi, gezegen, yıldız var. bunların birlikte hüküm sürdüğü evrende varoluşumuzu sağlayan kanunlar var. kütle çekim kanunu gibi, manyetizma gibi, düşük radyasyon gibi. şimdi böyle bir düzeni kuran inanılmaz bir varlığın tutup da ali ayşe'yi dürtmesin diye hassasiyet göstereceğini sanmıyorum. bu ilahiden ziyade daha insani bir kaygı gibi geliyor bana. neyse, dediğim gibi günahı boynuma.

dünya elimizden gidiyor. her tarafta orman yangınları, küresel ısınma almış başını başımızı yakmaya geliyor. bizim derdimiz hala sikiş sokuş. keşke daha hayati meseleleri de dert etsek. ağaç kesmek, orman yakmak da böylesine sözü edilen bir günah olsa.
--spoiler--
En haklı yorumlardan biri.