bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Bir kaç gündür işitme problemi yaşıyorum. Dün akşam hiç duyamamaya başladım. Sonra eşim ve oğlumla evden çıktık. Oğlum oyuncak istiyordu yeni yıl hediyesi olarak. "Baba şimdi al ne olur" şeklinde yalvarmaya başladı. Eşim de büyük toys Shop mağazasının olduğu ilçeye doğru arabayı sürmeye başladı. Yolda giderken kimliğin yanında mı? diye sordu. Küçük çantayla çıkmıştım. "Evet yanımda" dedim. Bir süre sonra bir baktım hastanedeyiz. Hastalıktan bitap vaziyetteyim. Midem bile bulanıyor. Acil ana baba günü. Neyse kısacası muayene oldum. Oyuncak aldık ve eve geldik. Öğlen kayınvalidem aradı "doktora gittin mi? Akşam mı gittin sabah mı gittin?" Diye sıkıştırdı beni. Bende yalan söyleyemediğim için akşam acile gittiğimizi söyledim. Başladı bağırmaya. "O şerefsizin çocuğu bilmiyor mu ağrıdan geberiyorum beni niye hastaneye götürmedi!" Saydı saydı kapattı yüzüme. Mesaj yazdım kayınvalideme. Hastaneye gitmek için evden çıkmadığımızı güzellikle anlattım. Yine abuk subuk şeyler yazdı. Sonra eşim bana bağırmaya başladı. Niye söyledin acile gittiğimizi diye. Senin yüzünden ben ne konumuna düştüm diye.. akşama kadar saydı sövdü. Yalan söyleyemiyorum ne yapayım diyerek kendimi savunmaya çalıştım ama nafile. Akşam yukarıya çıkmadım. Yine eşime ters düz konuşmuş. Çıkarsam kavga ederdim artik biliyorum çünkü iyilikten anlamıyor. Sonra kayinpederime sövmeye başlamış. Eşim oğlumu aldı indirdi.

Benim kayınvalidem gibi bir kadını Allah kimsenin başına vermesin ya. Ne anne olarak ne eş olarak ne kaynana olarak. intiharı düşündüm artık o kadar daralmış hissettim ki.

Bence kimse aile yanında yaşayan bir erkekle evlenmemeli ya. Yıllardır ne çektiğimi bir ben biliyorum bir Allah biliyor.