bugün

6 haz 2023 rusya nın kakhovskaya barajını vurması

başta abd ve avrupa ülkelerinin g.tlerine kına yakmalarına sebep olacak gelişmedir. adamları sizi natoya alacağız rusya bir halt edemez korkmayın diye doldurdular doldurdular şimdi oralarda vahşeti masum insanlar yaşıyor.

bundan 5 sene sonra her şey normale döner ne rusya ne putin herhangi bir ceza almaz ölen o kadar insan öldüğü ile kalır. aynı ibneliği 1.dünya savaşından sonra yunanistanı gaza getirip bizim üzerimizden de oynadılar sonunda onbinlerce insan öldü yunanistan yok olmanın eşiğine geldi.

vatansever filminde bir diyalog vardı "neden 5000 km uzaktaki bir düşman yerine 1 km ötedeki düşmanı tercih edeyim" diye. abd nin veya avrupanın vaatleri ne olursa olsun dibinde olan ve geçmişi bu tarz şeylerle ( katliamlar saldırganlık ) dolu rusyayı nato söylemleri ile vs neden kışkırtır bir ülke ? rusya sonuna kadar haksız putin bildiğin insanlık suçu işliyor ama bu demek değil ki zelenski haklı. bir devlet başkanının en birinci önceliği kendi insanları ve kendi ülkesinin selameti olmalı. o güvendiği abd veya ingiltere, fransa, almanya neredeler şimdi ne yapıyorlar. ancak ellerinde kalan eskimiş mühimmatı, aracı gereci ukraynaya gönderiyorlar..