bugün

yargıda alevi tahakkümü

Mezhebini taşıdığı kandan üstün görenlerin, zamanında Şahkulu, Babıali isyanlarını yaparken organize bir şekilde kendilerini belli etmeden, var olan devlet düzeninin içerisine girerek, devletin gerilemesine ve hatta yok olmasına neden olmasına benzemektedir bu olay. Yargının gerilemesine neden olmuştur.

Çünkü Türkiye'de yargı sistemi sadece belli başlı düşüncede, kültürel inanışta olanların elinde olduğu için zamanında bazı hukukçular sırf oruç tutuyorlar diyerek doğuya gönderilmiştir. Fakat oruç tutmayanlar büyük şehirlerde kalmıştır.

Hatta Tunç Soyer abimizin babası da suçsuz yere sırf milliyetçi olduğu için darbe olaylarında pek çok kişinin idam kararına hüküm kılmıştır. Neyse bunlar önemsiz.

Ayrıca burada doğruları gizlemek adına küfürler savurarak, karşısındaki insana aslında aldığı aile kültürü ve lümpen kişiliği konusunda fikirler veren yazarlar da mevcuttur. Genelde bu insanlar bazı doğruların üstünü kapatmak için söylenmemiş şeyleri birileri söylemiş süsü verir, yapılmamış şeylere yapılmış süsü verir. Aynı zamanında Yavuz Sultan Selim hiçbir katliam yapmadığı ve bir isyanı bastırdığı halde sözde kendisi katliam yapmış gibi anlatan mezhep faşisti zihniyetler gibi.

Tarihsel konulardan örnekler vermek, sürekli dinini yaşayan kitlelerle dalga geçmek, türbanlılar diyerek, arap seviciler diyerek, çomar diyerek, yobaz diyerek insanları aşağılamaya benzemez.

Ayrıca evet, bağırıyordu Moğultay abimiz "Biz bu yargı sistemini MHP'lilere mi devredeceğiiiz? Sadece kendimizden olan 3000 insan aldım ben yargıyaaaa!!! Bunlara mı bırakacağız şimdiii? Yediiirmeeem dindarlaraaa." diye.

Meğerse kurban bayramı öncesi maaşları erken ödeme yapmıyordu, diğer aylarda yapıyordu. Toprak olmuştur şimdi, ben de dinlere inanmam o yüzden rahmetli demeyeceğim, ölmüşün kemikleri huzur bulsun diyeyim.

Tekrar bakalım neler demiş aydın, laik, seküler, ileri görüşlü ve de ayrım yapmayan Mehmet Moğultay ve de yanında kimler varmış. Türkiye'm iyi uykular. Gerçekten.

https://www.youtube.com/watch?v=7DPxEJxD8jM

görsel