bugün

kavak yelleri

kanımca en iyi bölümü dün yayınlanmış dizidir. (tüm mantık hatalarına rağmen) ilk sezonu izlemedim. 2. sezonda deniz'e demir girip (inşaat demiri) çok ağır yaralanmasına ve aslı'nın onu yüzyıllar sonra bulmasına rağmen, çocuğun 2 bölümde turp gibi olmasına istinaden yaklaşık bir 10 hafta falan yine izlemedim ben bunu.
Ancak, şu ''Ada'' karakteri geldiğinden beri sıkı takip eder oldum. kız, kokuşmaya başlayan diziye yeni bir soluk getirmişti aslında. Bir kere çok doğal oynuyordu. Hatta ek$i'de oynadığı karakterle ilgili bir başlık bile açılmıştı: (bkz: kavak yelleri dizisindeki maceraci kiz tiplemesi).

(bundan sonrası spoiler olsa gerenk):

ve fakat deniz bey'e hayat veren maceracı kızımız, kendisine hayat veremedi. 5 bölümün sonunda, teknede kaptan tarafından nikahları kıyıldıktan sonra, deniz'in kollarında (elindeki gelin çiçeğini elinden kaydırıp boğazın serin sularına düşürerek ) can verdi. ewet, eski türk filmleri tadında bir finaldi yani. Tam bu anda da kanal d'nin bitmek tükenmek bilmeyen kendi programlarını tanıtma - pazarlama sevdası yüzünden ekranda eşek kadar ''okan bizi diskoya götürüyor'' yazısı belirdi. (ki zaten disko kralı'nda da bir başka kanal d yapımı olan ''aşk yakar'' dizisinin reklamı yapıldı bol bol.) neyse efenim, eski türk filmlerini seven biri ve ''ortalama'' bir türk seyircisi olarak ben bu bölümü sevdim diye bitireyim şu garip entryi.