bugün

fatih mehmet maçoğlu

fatih mehmet macoglu´nun tunceli (dersim) belediye baskani secilmesi ile 31.03.2019 secimlerinde en sansli ilin tunceli ili olarak degerlendiriyorum.
hatta bu secimde tek kazanan tunceli halki olmustur.

secim öncesi chp, akp´nin aday göstermelerini anlarim ama hdp´nin tunceli´de aday göstermesine anlam veremedim. hdp taraftarlarinin bu adamdan ne istedigine de anlam verememekteyim. fatih baskanin pkk´yi desteklememesi; isini, görevini tam anlamiyla yerine getirmedigi anlamina gelmez. "gerilla cenazelerinde boy katilmiyor" diyenleri duydum. cenazelerde boy göstererek zaman kaybedecegine, halkin menfaati icin caba sarfederek zamani degerlendirmesi daha iyi degil mi? kendisi bir partinin genel baskani degil veya milletvekili de degil. bir belediye baskani.
kendisi bir belediye baskani ve oradaki tüm halka hizmet etmek ile mükellef birisi ve bunu da hesabini son kurusuna kadar vererek yerine getiren birisi.

keske chp beyoğlu belediye baskani adayi alper taş da secilmis olsaydi (istanbul gibi bir dünya metropolü insanlarinin kendi kendilerini yönetmesi daha dikkat cekici olurdu).
iste o zaman bütün dünya tunceli ve beyoglu´ndaki belediyecilik anlayisini imrenerek örnek almaya baslayacaklardi ve sadece türkiye degil, tüm dünya daha yasanilabilir bir hal alirdi.

umarim fatih baskan kendisinden söz ettirmeye devam eder ve kendi sonunun terzi fikri, tunceli´nin sonunun da fatsa olmamasi tek temennidir.