bugün

dolar

bekliyoruz efenim, tersolardayız. düşüyor kendileri... ki ben biraz daha düşmesini isteyenlerdenim, düşsün ki alalım. ortalama alım fiyatım 3.76, 3.82 itibariyle parçalı alımlar yaptım. peki düşüş devam eder mi ne olur, neden düşüyor..
benim doları fırlatacak 2 temelim vardı, 1. afrin, 2.abd deki dava. ki bunların piyasa fiyatlamalarında hala birer aktör...
diğer taraftan şuanı baz alıp iç ve dışa baktığımızda ki gelişmeler bu düşüşü çok olağan gösteriyor ki ben bunu kendi adıma fırsat olarak görüyorum.

1- m.b faizleri yükseltince, tl ye akış oldu.
2- fed düşük işsizlik oranları devamı için parasal genişlemenin sürmesine ihtiyaç var dedi. genişleme demek değer kaybı demek ki bu bütün dünya da geçerli.
demek ki doların bu gerilemesinde 1. faiz, 2. de fed in genişlemeci politikası etkili olmuş. abd'nin büyük oyununu bozduğunu düşünen çomara gelde anlat bunu neyse.
peki ne olacak, esas olarak yurt dışı izlenmesi gerekiyor. ab ve abd yi takibe devam. buralarda bir risk, doları yükseltecektir bu çok uzun sürmeyecektir.
ben genel eğilimin çok sert yükseliş yada düşüş beklemiyorum. 3.72- 3.85 bandı gayet olağan.

bekleyip göreceğiz bakalım neler olacak.