bugün

askere gitmek istemeyen erkek

illa tekrar göm deniyor.

pekala.

"her türk asker doğar." bu savunma resmen ahlaksızlık ya da aptallık göstergesidir.

bugün bir "savaş" çıksa, tanıdığım her 10 türk evladından 9'u koşa koşa cepheye gidecektir. 1 fire her daim olacak.

"askerlikte korkan erkek". askerde patates soymak, tuvalet temizlemek, üstünden azar yemek, izmarit temizlemek, sokak süpürmek ve hatta dayak yemek gibi bilumum vatan hizmetini yerine getirmekten korkan erkek ifade edilmişse, haklı bir beyan.

bu beyanlar yüzde 90 ihtimalle askerliğini yapmış, "bizi düdüklediler, sizi de düdükleyecekler!" düşüncesine sahip kindar güruh beyanıdır. yüzde 10 ihtimal gerçekleşmişse de muhtemelen askerden gelince "keşke 50 bin liraya bedelli çıksaydı, böbreği mi satar kredi çeker gitmezdim vallahi"cilerden olacaktır.

o kadar komiksiniz ki.

geçenlerde devletine ayda yaklaşık 10 bin lira vergi ödeyen bir avukatın, ben vatanıma böyle daha faydalı değil miyim? sorusuna bir sığırın cevabı:

vergi ödeyerek vatan kurtardığını zannedenler rere rörör...

aga bunlar nasıl kafalar? ne kadar saçma iş varsa yaptın, hiçbir işe yaramadın üstüne devlete masraf oldun diye vatan mı kurtardın? ya da kimden kurtardın?

biz kimle savaşıyoruz? sivil bir komutanı eşinin yanında şehit eden kalleş bir terör örgütü ile aramızda olan şeye savaş mı diyorsun?

son olarak:

bedelli askerliği tikilerin altında bmw ile bankaya gidip baba parasıyla yapacağını zanneden sığ herifler, herkes sizler gibi başarısız değil ki be kardeşim. çalışmış, çabalamış mesleğini eline almış, alnının teriyle kazandığı paradan devletine pay verecek. yani gitmediği süreler boyunca bedava devletine çalışacak.

neyse.