bugün

ego

fare kendini dağ sanar olayıyla karıştırılan durumdur.

ego her insanda varoluşu gereği vardır. çocukken en güçlü halindedir. çünkü o sizin yanlışlarınızın ve doğrularınızın içgüdüsel bir şekilde en çok varolduğu zamandır. ama zaman eğitim sistemi, çevre ve birçok gülünç sebepten sikilir başka birşeye evrilir. ' kendini bir bok sanma' yada özgüvensizlikten, başarızlıktan,isteklerin elde edilememesinden, arzuların doyurulmamasından kaynaklanan 'aşağılık psikolojisi'.

' kendini bir bok sanma' kategorisinde kitle siklenmediğinde dumur olma potansiyeli olan taraftır, yada beklediği ilgiyi göremeyince ve egolarının parçalanmasını izlemek gerçekten hoştur her ne kadar dışarıya güçlü gözükmeye çalışssalarda zaten zevkli kılan tarafıda budur izlemesini. umrumda değil söylediklerin derken bi yandanda kafanda o cümleler yankılanır ama sike sike düşünür, düşündükçe reddetme yoluna gider neyse çok gerek yok bu kısma dalmaya.

'aşağılık psikolojisi' ise benim en sevdiğimdir. bu kitle başkaları tarafında olumsuz karşılanmaktan dislike' tan tırsan youtuber kadar korkar. bunun içinde kabul görrmek için tam anlamıyla bir bukelamun olur sürüngene evrilir insandan. mesela erkekleri baz alırsak bu kategoriye giren erkekler karı kız konusuna takıntılıdırlar. sürekli o konuda sallarlar, kendisi başardığı için değilde ( başarımı dedim ben allah kahretsin ) kıza köpek olmuştur, kavimler göçü yapmıştır yürüme mesafesiyle kızda vajinasını kullanmasına izin vermiştir. ( vasat seks böyle olur ) bi kızla seks yaptığında bunu ballandıra ballandıra anlatmak ister girdiği her ortamda taşşaklı görünmek için mk salağı. kişilk bakımından sıfırdır. yersiz ve moronca çıkıntılıklarda bulunur. normal konuştuğunda '2 gr ıq' unla yorum yapma noob' tepkisi almamak için çoğunlukla trol ve espri yapmaya kasar.bütün bunlar aslında onu dahada aptal gösterir ki bu arkadaş bunun bile farkında değildir. acı gerçekten, acı derken biber turşusundan bahsediyorum.

zaten yukarda bahsettiğim kitlenin psikolojisini az çok anlarsanız geri kalanlarıda kendinizde bilebilirsiniz çünkü görmemek elde değil *

ama yukarda bahsettiklerimi siktir edelim şimdi, asıl olması gerek ego biraz şöyledir. tarif etmeye çalışırsam;
yerinde davranmaktır. absürt hareketler yada saçmalamaya bağlamamaktır. diğer insanların seni etkilemesine ve üzmesine izin vermemektir. başkalarını kendinden fazla umursamamaktır (bencillikle karıştırlmasın o tamamen farklı birşey). aslında bi nevi insanın hayatına yön verebilmesine olanak sağlar sahip olduğu bozulmamış ego.
istisna şeylerde var tabi.