bugün

mahalle maçında sabri sarıoğlu gibi orta açmak

abouvv konu taşşaklı haa. öyle kolay geçiştirilemez. biliyorsunuz, sabri sarıoğlu tarzı orta açmak diye bir deyim var artık dünya futbolunda. geçenlerde fifa başkanı sepp blatter futbolun artık sanayileştiğinden, spor olmaktan çıktığından bahsederken gözyaşları içinde bu deyimi dillendirmişti ve "keşke herkes sabri gibi olsa!" diye de eklemişti..

işte bu denli önemli bir futbolcunun en belirgin özelliğini mahalle maçına taşımaktan bahsedeceğiz biz. eğer maçta atan alır kuralı geçerliyse, eylemi gerçekleştiren kişinin çok efor sarfedeceği aşikar. zira bu şekilde yapılan bir ortanın hedefi bulması imkansız bildiğiniz üzre.. dağlara taşlara gitmeli top.

bu bağlamda düşününce, yokuşun aşağısına, başka bahçeye veya uzaklarda bir yere giden topu alıp gele gele iflahı skilir adamın. takati kalmaz maç için.. hele ki mahallenin büyükleri de oyuncular arasındaysa, zırt pırt oyunun durması sebebiyle, ortayı açanın ağzına gözüne girişmeleri de muhtemeldir. hiç kimse kınayamaz bu hareket için onları..

velhasıl; zordur sabri sarıoğlu'nun futbol algoritmasına ayak uydurmaya çalışmak. yetenek(sizlik) ister..