bugün

küçücük çocuklara türban taktırmak

mesele küçük bir çocuğa türban takmaktan çok onun çocukluğunu ve farklı şeyler hissetmesini engelleme meselesi bence.

çocukları 7-8 yaşında türban altına almak o çocuğa başka anlamlar yüklemek demek. şimdi örtü altına alınmış 12 yaşında bir kız çocuğunu düşünün, bu çocuğa akranlarının rahatça yapabileceği bütün aktiviteler hayal ve lükstür.

mesela yaz günlerinde arkadaşlarının paten ve bisiklet turlarına katılamayıp annesiyle beraber temizlik yapma yolu seçtirilmiştir o çocuğa. bazıları bunu çocuğun isteği olarak yorumlar ama aslında seçtirilmiştir.

bu, zorunlu seçmeli ders gibidir aslında. bazı kız çocukları bunun farkında olup çıkmak ister o kabuktan bazıları ise bunun farkına varmayıp direkt o modele bürünür.

ne büyük zulümdür o çocuğa yapılan, ne büyük eziyettir. bir insanın iradesine ne büyük kelepçedir.

bu olay aslında evebeyinlerin çocuklar üzerinde tanrı hükmünde sayılacak hükümler vermesidir. korumacılık bir yerde 'onun için en iyisini ben bilirim.' yoluna geldiği an o çocuğa en büyük zararın verildiği andır.

bu sorun sadece evebeyin-çocuk arasında ki ilişkide yok her alana tesir etmiş durumda. eş, akraba, dost, evlat...

çoğu alanda bu sorun görülmekte.

yapmayın bu çocuklara bunu. 12 yaşında başında yazmasıyla 2. katta ki pencereden arkadaşlarının oyun oynamasını izleyip pencereden onlara katılmaya çalışan kız çocuklarına yapmayın bu zulmü...