bugün

ahlak için dine ihtiyaç var mı

uzun bir aradan sonra ilk entry'm, vatana millete hayırlı olsun. başlayalım.

doğru bir ahlâk anlayışı için din şarttır.

aksini iddia edenlerin 2 temel argümanı var.

1) "normalde serserinin tekisin, din olmasa yoldan çıkarsın"

2) "dindar ve dinsiz ülkelere bak" diyip gelişmişlik seviyesi kıyaslama.

ilk argümana cevap şudur:

ben sen o biz siz onlar şeklinde özelleme yapılamaz. her insan en temelde 2 içgüdü tarafından yönetilir ve bunlara bağlı olarak günümüzde ahlaksız olarak nitelendirdiğimiz davranışlara yönlendiriliriz (tecavüz, hırsızlık vb).

ikinci argümana cevap şudur:

eğer dinin gelişmişlik seviyesine doğrudan etki ettiğini düşünüyorsan bunu kanıtlamak zorundasın. senin mantığına göre "çekik gözlü olanlar daha gelişmiş oluyor" diyip japonya ve arabistan örneği de verebiliriz.

dinin ve dinsizliğin yaygın olduğu yerlerin arasındaki fark, dindar olsun olmasın insanların çalışma-araştırma-okuma isteği ile ilgili.

ahlak ve din arasındaki ilişkiye tekrar gelelim.

tecavüzün kötü bir eylem olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. peki kız arkadaşınla aynı evde kalmak veya evlilik dışı seks yapmanın veya alkol kullanmanın kötü olmadığı fikrine nereden ulaşıyorsunuz?

yer yüzündeki belki de istisnasız her ateistin ahlak ve eğlence anlayışı şu;

içki niye yasak, evlilik dışı seks niye yasak, an*l seks niye yasak?...

insan, neyin ahlaklı neyin ahlaksız olduğuna kendi başına karar verebilcek bir canlı değildir. fakat din karşıtlarının ortak düşünce tarzı "eğlenceli bir şeyin yasak olmaması gerektiği" üzerine kurulu.

peki evlilik öncesi seks, evliliklere çeşitli zararlar veriyorsa? evlendiği kişi dışında daha önceki sevgilisiyle bir süre aynı evde kalmak boşanma oranlarını artırıyorsa? alkol kullanmak çok çeşitli suçların işlenme oranını artırıyorsa? redpill teorisinde bahsedildiği gibi "seksin serbest yaşanması"; alpha widow, hipergaminin serbest kalması, eşlerin sadakatlerinin azalması, babası belli olmayan çocukların dünyaya gelmesi, çocuk doğuran kadınların terkedilip zor bir hayata mahkum olması gibi,

tamamı istatistiklerle ortaya konulmuş, her ne kadar zevk verici de olsa toplumun yapısını bozan, üreme içgüdülerini yanlış yönlendiren ve en nihayetinde bir toplumun-ahlakın-devletin yıkılmasına sebep olabilecek akıl almaz dengeler var.

dolayıyla ped*filiye kötü diyip, islam'ın yasaklarına gereksiz diyen insanlar hiçbir mantıklı argümana sahip değiller.

"iki yetişkin insanın rızası var onlar seks yapıyor sana ne yarram" diyen özürlülere tekrar söylüyorum;

insan, neyin ahlaklı olup olmadığını kafasına göre belirleyemez. çünkü eylemlerin küçüklü büyüklü, kısa-orta-uzun vadede nasıl etkileri olabileceğini bilmiyor insanoğlu.

bekarete "tabu", içki yasağına "tanrı eğlenmemizi istemiyor", zina yasağına da "sayın tanrı sevişmemizi istemiyor" diye g*tten romantik cümlelerle karşı koymaya çalışan cahillerden çok var.

zannediyor ki kendisi evrendeki her dengeyi çözdü ve ahlâk konusunda fetva verebilecek. zannediyo ki eğlenceli olan her şey ahlaklıdır.