bugün

uzay araştırmalarının gereksiz olması

afrikadakiler dine giden paradan aç kalıyor. ayrıca uzay araştırmaları nasıl gereksiz olur? git hangi kültürü incelersen incele insan evrende neden var olduğunu sorgulamış ve cevap aramıştır. böylesine hayati bir konuları biz bütünü görmeden bilemeyiz. bir şeyleri de açıklayamayız. mesela önceden dünyanın düz olduğuna ve dünyanın sabit olduğuna inanıyorduk. güneş ve ay dönüyor etrafında diyorduk. şimdi ise bunu gayet saçma bulup kanıtlayabiliyoruz. peki bunu ne kanıtladı? tabi ki uzaya çıkmak veya oraya daha gelişkin teleskoplar yapıp bakmak. ayrıca canlılığın uzaydan geldiği teorisi de git gide güç kazanıyor. biz gidip aldığımız kanıtları bir arya getirip neyden geldiğimizi bile bulabiliriz. gene evrenin başlangıcı ile ilgili de teoriler var ve bunlar için gidip uzay araştırması yapıp o bilgileri almak zorundasın. nerden kantılayacaksın madem bunları?
bilimin pragmatist olması gerekmez. uzaya biz çıkıyoruz ne gereği var demek biz dünya düzdü ne güzel ona da inanıyorduk şimdi yuvarlak olduğuna inanıyoruz ne değişiyor demeyle eş değerdir.

ha illa pragmatist yan isteyen kendi dinine baksın. din insanlara fantezi pazarlayıp paralarını sömürmek dışında ne yapmış? bugün bilime giden kadar para dine gidiyor. bilim en azından ortaya materyalist açıklamalar koyup kanıt sunuyor. din neyi kanıtlamış? tanrıyı mı bulmuş?
hiç. boşuna para yiyorlar. afrikadaki çocukları onlar doyursun.