bugün

ateist kötüdür inancı

ateist insan dendiğinde, direk iğrenç, kötü bir mahluk algısı var toplumun bir kesiminde.

ateistler, öncelikle bu dünyaya ve yaşama değer verirler. diğer taraf diye bir şeye inanmadıklarından dolayı, hayatlarını mutlu geçirmek adına, hayatı güzel kılmaya çalışırlar. bu sebeple ateistlerin ürettikleri vizyonlar, her seferinde dünyayı bir adım ileri taşımaktadır.

ateizm "insanlar yaratılan hayallere tapıyor, ben hayallere tapmam." düşüncesidir. doğru veya yanlış diyebilirsiniz, fakat bu düşünce kötü veya iyi şeklinde sınıflandırılamaz.

baskın çoğunluk bir konuya yanlış diyorsa, o konu yanlış olmaz. yanlış, yanlıştır; doğru, doğrudur. bunun tespiti ancak kanıtlarla ve sorgulamayla olur.

bu konuda da çok ciddi bir hata yapılıyor. bazı şeyler ne kadar sorgulanırsa sorgulansın bir sonuca varılamaz. bu durumlar ne doğrudur, ne yanlıştır.

ateistler kötü değildir. hatta daha da ötesi dünyadaki hiç bir topluluk, topyekün kötü değildir. bu sebeple mesela "atatürk ateist" dendiğinde "ateistte olsa, güzel işler yaptı" demek anlamsızdır. ateizm kötülüğü veya iyiliği barındırabilecek bir düşünce değildir.

dinleri aynı kefeye koymak mümkün değildir, çünkü dinler yaşama kural koymaktadır. bu kurallar hatalı ise veya iyi bir maksadı olsa bile hatalı anlaşılır ise, ortaya güçlü ciddi bir kötülük çıkartabilir.

aynı şekilde "bu dünyanın başına ne geliyorsa dinci yobazlardan geliyor." tarzında düşüncelerde bulunmaktadır. ateist olan kişiler de elbette kötülük yapabilmektedir. belki de inanan sayısına göre oran hesabı yapılırsa, dine inananlarla aynı oranda çıkar. bu sebeple "dünyanın başına ne geliyorsa dinci yobazlardan geliyor." demekte mümkün değildir.

kısacası kavramları birbirine karıştırıp, çorba etmeyin...