bugün

israil düşmanlığının işçi partisine kalması

dincilerin liderlerinin, yeşil kuşak projesi sonucu kendilerini iktidara getiren abd ile ittifaka girmesi (yani bu şekilde iktidar olmaları, ittifaka girmeyen erbakan'ın imha edilmesi de var) dolayısıyla abd'nin dostu israil ile de dolaylı ittifaka girmesi sonucu oluşan durum.

işçi partisi her devirde emperyalizme karşı duruş sergilemiştir ancak dinciler kimden menfaat görürlerse onun adamıdırlar, ne de olsa millet, milliyetçilik, vatanseverlik, kurtuluş savaşı yılları da dahil olmak üzere hiçbir zaman öncelik olmamıştır bu ümmetçi insanlarda.

meclise sokulan amerikan vatandaşı milletvekili mi istersin, abd projelerini müslüman ülkelerde yürüten cia kumandalı tarikat başının en yüksek kurumlarda adının büyük saygıyla anılmasını mı... yahudi banker şirketi yöneticisinin (hem de bir ingiliz vatandaşının) ekonomi bakanımız olmasından mı tutarsın, yoksa abd ile yapılan ve basına yansıyan gizli anlaşmalar ve protokolleri mi dikkate alırsınız bilemem, ama durum milliyetçi ve ulusalcılar penceresinden bakılınca çok vahim, bunda kuşku yok.