bugün

istanbul da turiste icki verilip turke verilmemesi

tamam, bunu yapan kimse, bu olay kimin sayesinde(!) buralara kadar geldiyse bir şey söylemeyeceğim onlar hakkında. ancak bu tarz haberler çıktıkça, gizliden gizliden bu tarz basit oyunlarla insanların zevklerini çalıyorlarsa yada bazı politik sebeplerle, dini belki ne bileyim; oturdukları masadan enteresan yasaklar koyuyorlarsa, buralarda oturduğu yerde onlara sinir olan, kayıtsız kalmak istemeyen birileri var. aslında böyle yaptıkça ters tepki oluyor, farkında değiller. içeceğim yoksa bile içesim geliyor durup dururken. tamam bende de potansiyal var içmek için ama sorun sadece bu değil. daha bir kaç yıl önce lokallerde içkiyi yasakladılar. çoğu ilde bilimum tesislerde, gereksiz bir şekilde yasak oldu bu içki zavazingosu.
böyle yasaklar koydukça, insanları çok büyük suç işliyormuş gibi gösterip, değişik bir mahhale baskısı da oluşuyor. yavaştan yavaştan yeni bir ikilemle karşı karşıya kalıyoruz. yabancıya veriyoruz, türk'e vermiyoruz. "zaten son 5 senedir bizden alıp bayağa bir hedeyi yabancıya satmadın mı?" diye sorarım.

mekana gidip 1 duble rakı bile yasak oldu. sonu nereye gidecek bunun bilmiyorum. çünkü millet duruma alışıyor, onlar sonuçlarına ulaşıyor. ama bir sabah kalktığımda rakıya vergi geldi, büyük rakı viski kadar oldu diye haber okursam ayıptır ya!