bugün

mafia 3

Millet tarafından teknik tarafıyla nurtopu gibi bir hezimet olarak adlandırılan oyun.

Valla kimse kusura bakmasın da bu oyunun bu şekilde aptal optimizasyonla çıkmasının en büyük sebebi daha oyun çıkmadan satın alanlar, ilk gün oynayanlardır. Öyle bir kitle var ki her seferinde kafasına taş atılıyor her seferinde de o taşı yediğini unutup aynı şeyleri tekrar tekrar yapıyorlar.

Açıkcası Watch_dogs bile bundan daha iyi bir halde iş çıkarttı bana göre. Ama bu dava asıl Assassin's Creed Unity ile çıktı bu kadar. Gayet pişkin pişkin sattı adamlar oyunu. Ondan beri neredeyse çıkan tüm AAA oyunlar aynı yolu uyguluyor. Oyunu şişir şişir daha pre-order'dan anormal derecede sat. Sonra geliştirmek için yeterince zaman verme, yarım yamalak oyunu çıkarttır. Oyun çıksın piyasaya sonra daha da sat, istersen güncellemelerle falan düzelt oyunu. Bu arka arkaya gelen hezimetlerden önce birde GTA IV vardı hatırlarsınız. O oyun hala daha düzelmiş falan değil.

Yemin ediyorum yeni çıkan oyunlara karşı tüm heyecanımı yedi bitirdi bu firmalar. Her ne kadar benim beklentilerimi karşılamasa da ben mafia 3 çıkmadan önce "o senaryosu olan oyun geliyor" diye sevinmem gerekirken bildiğiniz "first day patch kaç gb olacak" diye merak ediyorum. Ama iyi oluyor 2K'e.