bugün

ateist

ateist olmayanların 'ahlaklı ve karakterli olma ihtiyacı duydukları için' ateist olmadıklarına inanır. bunlar komik laflar. bunlar kendini beğenmişliğin ve kibrin göstergesi. bunlar, kendi iddialarını çürüten müslümanları hemen engelleyen malum facebook gruplarının gazına gelerek kurulmuş cümleler.

özet geçeceğim. bir ateist ahlaklı olabilir, çünkü ahlak vardır. ancak ateizm ahlakı açıklayamamaktadır. bazıları 'insanın empati duyguları' gibi tamamen öznel nedenlerle bunu açıklamaya çalışsa da bunun ahlakın nesnel temellendirilmesiyle bir alakası yoktur. evrensel ve nesnel bir ahlakı kabul edecekseniz ateist olamazsınız. ateistlerin elinde bir insanı öldürmenin, hırsızlığın, tecavüzün, yalan söylemenin, iftira atmanın vs. kötü olduğuna dair hiçbir delili yoktur; olamaz. madem her şey doğadan ve atomların rastgele birleşmesinden ibarettir; ateist inanca göre ahlakın var olması mümkün değildir. bunun içindir ki ateistler imkan bulduğunda yalan söylemekten, iftira atmaktan, ateist olmayanları taciz etmekten ve amaçlarına ulaşabilmek için her türlü ahlaksızlığı yapmaktan çekinmezler. tarihteki en büyük katliamları ateistlerin yapmış olması tesadüf değildir.

eline ahlaksızlık için imkan geçmemiş tipler ahlaklıyım diye övünerek başkalarını ahlaksızlık ile suçlayamaz. mesele kendi çıkarı olduğu zaman bir ateistin yapmayacağı şey yoktur. kendi inancının ve görüşünün yol açtığı sonuç budur.