bugün

fethullah gülen cemaati

yakından tanıma fırsatı bulduğum, asla tasvip etmediğim cemaat.

1 kur'an okumazlar. kur'anı bilmezler. abileri ablaları ve onların üstündekiler de dahil. kaç tanesine sorular sordum anladım ki bilmiyorlar. bir şey sorsanız lafı uzatıp alavere dalavere yapar sizi yorarlar, sonuçta anlattıkları net bir şey yoktur. bilgisizdirler. karanlık tepelerindekiler zaten meçhul.
2 risaleleri ilim dolu kitaplar zannettirilmişlerdir. osmanlıca(!) diye gramer hataları ile dolu bu kilerin yazfığı belirsiz kitapları anlamasalar da hikmet var falan sandırıldılar. önce böyle ısıtıldılar.
3 tabanının birçoğu kendini iyi niyetli ve hizmet insanı olarak düşünür. bu noktada benim aklıma
bakara suresinin 11. ve 12. ayetleri gelir: (http://kuranmeali.com/sayfalar.asp?sayfa=2) aklıma gelen ilk şu oldu ki, cemaat mensuplarının birçoğuna"-yanlış yapıyorsunuz yapmayın etmeyin" dendiğinde, "-biz hizmet yapıyoruz, hizmet hareketi" vs gibi laflar ederler. aslında birçoğu terör örgütü üyeleri olduklarının farkında bile değiller. sonuçta çalınmış sorularla, abi(!)lerinin abla(!)larının (ne demekse) talimatlarıyla bir yerlere getiridiler,
yetişkin çocuk gibi bir şey oldular.
neye dönüştüklerini anlamadılar bile. eminim darbeci takımları başarılı olsalar milleti kurtardıklarını falan zannedeceklerdi.
4 cemaat sıkıntısı sandece ülkemizde değil tüm dünyada var. hatta bununla ilgili ingilizce bir video var, Türkçe dublajı da şu: https://www.youtube.com/watch?v=vwb_KezMstw
videoyu sonuna kadar izlediğinizde hristiyanlarda da bu cemaatleşme meselesinin ülkemizdekilerle olan benzerliği gözünüze çarpacaktır. hatta videonun sonundaki ayetleri incelemenizi öneririm.