bugün

14 temmuz 2016 nice saldırısı

rüzgar eken fırtına biçer. fransa avrupa'daki en büyük müslüman ya da daha doğrusu müslüman kökenli vatandaşa sahip ülke. umarsızca yıllarca sömürgelerinin siyasi yapılarına karıştı. 92 cezayir seçimleri sonrası kazanan islamcıları devirmek için darbe yaptırdı. çünkü fransakopon elitleri eline geçirmişti. cezayir yıllardır iç savaş halinde. kaddafi'ye 10 milyar dolarlık mirage satışından bir kaç ay sonra gitti libya'da iç isyan çıkarttırdı silah verdi. kaddafiyi devirmek için bir tarafını yırttı lakin götü yemedi. nato operasyonu yapıldı. libya o günden beri iç savaş halinde en son 3 parçaya bölünmüştü.
ne güzel değil mi? bir batı şehrinde birilerinin eğlencesinin içine kamyonla dalınıp birileri ölünce üzülüyorsunuz. masum insanlar ölüyor diye konuşuyorsunuz. fransa, ingiltere, almanya, abd, israil gibi ülkeler yıllardı istedikleri yeri bombalıyor. abd sudan'da ilaç fabrikasını vurdu. önce silah fabrikası dediler sonra yanlış istihbaratmış hata olmuş. o hata yüzünden ambargo altındaki sudan'da ilaçsızlıktan kaç çocuk öldü? ırak'a yıllarca uygulanan ilaç ve teknik tedavi araçlarının girişi engellendi, kaç çocuk öldü?
ırak'a 2 kez girildi. birinde hadi kuveyt'i işgal ettiler o yüzden girildi bir şekilde kabul ediyoruz (donalda rumsfeld saddam'a kuveyt'i işgal etmeniz sizin iç işiniz demişti ama olsun) lakin ikinci işgal tamamen hukuksuz haksız ve adiceydi.
hatırlayanlar colin powel'ın o rezil bm konuşmasını bilir. 4 tane kamyon yan yana geliyormuş bunlar kimyasal silah labortuarıymış. mışta mış. peki ne oldu ırak'ta.
2003'ten beri yüzbinlerce ıraklı öldü, hata yapmışız ama bakın saddam devrildi dediler.
afganistan'a girdiler zaten yerle yeksan olmuş ülkeyi iyice batırdılar. ladin nereden çıktı? pakistan.