bugün

lost

karman çormandı 4x07. karman çormanlığı da suradan ileri geldi;

--spoiler--
bi' kere michael'a sokayım, onun benjamin'in adamı olduğunu biliyorduk zaten, kimse şaşırmadı. gerçi bizim komşunun oğlu ertesi gün abi lost'u izledin mi, peki michale'a ne diyosun? "adamlar ne senaryo yazmış bee" şeklinde etraflarda gezse de bunu onun kendi andavallığına verdik.

bak şimdi; soru şu:

jin gerçekten öldü mü? yoksa ölmedi mi? yoksa flashbackle flashforwardları birbirinin içine sokarak dizinin sonuna kadar "bilinçli" izleyicilere nanik yapan senaristlere afacan damgası yapıştırmıyorum. bölüm bittikten sonra dahi bu durumu kavrayamayanlara zaten boynum kıldan ince. bu zamana kadar iyi izlemişler lost'u, hala black smoke bi' yerlerden çıkıcak diye bekliyolardır muhtemelen.

nerde kaldıydık? heh jin!

ağa bu adam öldü mü ölmedi mi? her iki olasılık da imkanlar dahilinde bana göre. öldüğünü varsayarsak dışarıda mı öldü? dışarıda öldüyse abbadon ve dharma ekibi mi öldürdü? sun'ın babası armut mu topluyor? ülkedeki bakanı evinden alıp hırpalayacabilecek kadar güçlü bi' adam zira.. ya da diğer herkes normal hayatını idame ettirirken yıllarca acıların çocuğunu oynadıktan sonra parayı bulduğu gibi önce adada hapsolan sonra da katledilen jin'e mi yetti koca dharma'nın gücü? adam mısınız lan siz?

ya da jin adada kaldı.. bi' şekilde adadan kurtarılamadı, locke'ın himayesine girdi ama adayı yok etmeye and içmiş dharma elemanları tarafından beyninin pekmezi akıtıldı diğerleri gibi..
ya da locke'ın yanında kaldı ve ölmedi. sun tek başına kurtulduğu için gerçek dünyadakilere mecburen kocam kazada öldü demek zorunda kaldı ve yalandan bi' mezar yaptılar. sun'da jin'le iletişim kuramadığı için mezar taşından medet ummaya başladı.. evet, bu daha mantıklı..

son söz yine juliet'e. olm sen hakikaten bambaşka bi' kevaşesin lan.
--spoiler--

edit: ibret-i alem için bu entryi silmiyorum. bu kadar dağınık bi' entry yazabilecek kadar kendine güvenen birileri varsa beri gelsin. bi' de anlayan olursa bana da mesaj atsın. ben bi' bok anlamadım zira.