bugün

haber bildirmesi icin baglanilan isyankar muhabir

efenim başlığın aslı; "haber bildirmesi için bağlanılan muhabirin isyan etmesi" idi ama malumunuz olan karakter sınırlaması nedeniyle bu hale geldi. boşuna dememişler vaktinde; olmaz demeyin şansınızı deneyin diye, olabiliyormuş demekki.

neyse böyle bir girizgah yaptıktan sonra gelelim asıl konumuza. efenim bildiğiniz üzre bilimum haber bültenleri sürekli olarak kendilerine bir şeyler bildirmesini istedikleri insanlara bağlanıyorlar. 2 dakika ya konuşuyor ya konuşamıyor adam ve bitiriyorlar bağlantıyı hemen. ne bir hal hatır sorma var, ne bir para durumun nasıl deme var. aç mı? susuz mu? umrunda değil adamların. al haberi ve tak! kapa yayını, olay bundan ibaret. ulan göt anchorman/ anchorwıman, koy kendini o muhabirin yerine, yap empatini. 2 dakika konuşup hiç bir şey demeden bağlantın kesilse ne yaparsın? üzülürsün di mi? yaa yaa, o insanlarda üzülüyor işte. anlayamaya çalışın az onları yahu! zor mu lan bu?

efenim yıllardır süregelen bu vurdumduymazlığı, bu aymazlığı yok etmeye kararlı, william wallace ruhlu muhabirdir işte bizim bahsettiğimiz kişi. kendisi göremese bile gelecek nesillerdeki muhabirler görecektir bu kahramanın yaptığı eylemin faydalarını eminim. şimdi düşünün, ana haber bülteni başlamış o ünlü anchorman sikten bi mesele için taa koreye yolladığı bu adama bağlanıyor ve;

- iyi akşamlar halil. bize neler anlatacaksın bu akşam? izlenimlerin neler?

+ valla anlatacak çok fazla şey yok. taş gibi hatunlar var burda, üstelik gecelikleri 15 dolar. akşam simidi gibi her gece birini yiyorum çıtır çıtır..

- öhhöömm.. yayından alalım halili hemen!

+ almazsan aminakoyyim senin ben! ulan "gidin böcekleri nasıl yiyorlar bakın, çekim yapın, biz size bağlanacaz" deyip yolladınız bizi bu allahın sittirettiği yere, insan bir hal hatır sorar be! yazıklar olsun, canlı yayınınızı sikeyim ben sizin.

- alalım yayından arkadaşlar.. özür dileriz sayın seyirciler..

+ yaa yaa özür dilersin şimdi di mi göt oğlanı! ulan arıyosun madem bizi, paran pğulun var mı halil? diye sor önce. aç mısın? diye sor.biz de insanız lan! stüdyoda göt büyütmek kolay amınakoyyim tabii..

- hıh! aldık mı yayından? aldık mı size soruyorum!

+ hee hee aldın sik kafalı! daha ne bağırıp duruyon lan orda. sor lan bir nasılsın diye sor göt herif.

- şimdi aldık dimi.. hıh1 sayın seyirciler çok özür dileriz bu yayın için.........

tarzı bir diyalog yaşandı, ne olur? türk haber bülteni anlayışı değişir tamamen. devrim olur devrim. muhabirler daha önemli hisserler kendilerini haklı olarak. iş stüdyodan çalışmakta değil zaten, bir yerlerden adam gibi bildirebilmekte. onu yaptınmı gazetecisin sen. e gerçek gazeteci oysa saygıyı hak eden de odur, di mi ama?