bugün

barış manço

çok açık şekilde türkiyenin yetiştirdiği en önemli sanatçıdır.

https://www.youtube.com/watch?v=TPAyW2qcYho videosundaki performansı inceleyiniz. bir yabancı milletin bir türk'e duyduğu bu sevginin eşi benzeri olduğunu sanmıyorum.

çok sayıda dili konuşabilen, yaşlılarla, gençlerle, çocuklarla, politikacılarla, sanatçılarla, köylülerle, tüm toplum kesimleri ile çok iyi anlaşabilen bir insandı kendisi.

türk kültürüne hayranlığı, kültür ile ilgili bilgi düzeyi aşikardır. çağın önemli ozanlarından biridir. türkü besteler, şarkılarında yer yer atasözleri, deyimler, yöresel ağızlar kullanır.

gülpembe, dağlar dağlar gibi çok sayıda şarkısı malumunuz üzre çok başarılıdır. ancak, benim için en harika şarkıları daha farklı noktadan gelir. türkü diyebileceğimiz, türk kültür öğelerini içeren şarkılarından bazılarını keşfetmemiş olanlar için listelemek isterim:

ali yazar veli bozar

geçti dost kervanı

hal hal

hemşerim memleket nire

kalk gidelim küheylan (favorim)

sarı çizmeli mehmet ağa

nazar eyle

işte hendek işte deve

bir de gözler dolduran, o dönemin insanının saflığını ve temizliğini gösteren [il] müsadenizle çocuklar [/il] vardır. klibi inceleyin. o günün sanatçılarının güzelliğini şimdili şarkıcıların dejenere halleri ile karşılaştırın.