bugün

law abiding citizen

Genç yaşlarında oyunculuktan temelli olmasa da yönetmenliğe geçmiş yapmış olan F. Gary Gray yönettiği film. Aynı zamanda yönetmenin 2003' de The Italian Job filminden sonra tekrardan başarıyı yakaladığını söylemek yerinde olacaktır. Çekim teknikleri olarak; standart olanın üstüne bi şey koymamış olması diyalog sahnelerinin çok iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Suç - dram - gerilim - aksiyon karışımı filmi.

Gerard Butler' ın enfes oyunculuk performansıyla çok daha güzel bi hale gelmiş.
Jamie Foxx' unda kariyerinin giderek parlamasını ve bi oyuncu olarak ne kadar başarılı mimik ve el hareketlerine sahip olduğunu görebiliyoruz.

Film, kendi ailesinin gözleri önünde öldürülmesi üzerine, katillerin gerekli cezalara hüküm giymemesinin sebebini; hukuk ve adalet sisteminin yeterli olmayışına yoran ve bu konudan dolayı büyük bir öfke besleyen Clyde Shelton' ın ( Gerard Butler ) intikam peşine düşmesini anlatıyor.

Sürükleyici ve olay örgüsünün güzel düzenlenmiş olması seyirciyi film boyunca ekrana bağlıyor.
Film için söylenebilecek tek eksik bence böylesi de güzel olmuş diyebileceğini fakat filmin yazarı Kurt Wimmer' ın konunun sonunu birazcık fazla etikleştirdiği gerçeği. Yinede senaryonun bir çok alt konuya ve anlatıma sahip olması Wimmer' ın iyi bir yazar olduğunu da bize kabullendiriyor.

2' li konuşma sahnelerindeki el ve mimiklere dikkat etmenizi özellikle tavsiye ediyorum.