bugün

pkk ile savaşıyor diye ışide sempati besleyen tip

sempati demeyelim ama pkk'ya karşı ışid'i destekleyenlerden birisi benim. ışid türkmen katilidir ve bunun hesabını eninde sonunda verecektir. peki ırak'ta türkmen katili olmayan büyük bir oluşum gösterebilirmisiniz bana. tabi ki yok. söyle bir hesap yapalım kim türkmenleri öldürüyor diye

- ırak ordusu: sünni türkmenlere acımayan bir örgüt. telafer'den çekilirken hapislerdeki türkmenler başta olmak üzere yüzlerce sivil türkmeni kurşuna dizdi. sayısal olarak bakarsak ışid'ten daha fazla türkmen öldürdü. ırak türkmenlere karşı hiçbir sözünü tutmayıp her türlü hakkı çok görüyor.
- ırak bölgesel kürt yönetimi: mezhepçi olmadan bütün türkmenlerin düşmanıdır. lozan'dan beri türkmen kesen bir aile* tarafından yönetiliyor. 1000 yıllık türkmen şehri olan erbil'i kürt şehri yaptığı gibi kerkük'ten türkmenleri kovup bölgeyi asimile etmeye devam ediyor.
- ışid: askeri çatışmaları bir kenara koyarsak türkmen sivillere diğerleri kadar çok katliam uygulayamayan grup. sünni türkmenlerin -ne yazıkki- sempatisini toplayan bir terör örgütü. ışid'in ırak tarafını bile bir türkmen yönetiyor. şii türkmen bölgeleri olan tuzhurmatu ve amirli gibi yerlere giremediği için türkmen soykırımı gerçekleştirmedi*.

peki pkk ile ırak türkmenlerinin alakası ne. kobane düşerse bağdat, şam, halep gibi bölgeler dururken tuzhurmatu'ya saldıracak değil ya ışid. kendisine militan toplayabileceği sünni toprakları öncelikli hedeftir. kobane düşse de düşmese de ışid'in bitmeyeceği gayet ortadadır. türkiye'ye saldırmaları söz konusu bile değildir. 20 bin militanı olan terör örgütü nato parçası olan 700 bin askere sahip türk ordusuna saldırması yapacağı son iştir. saldırsa ürdün ve suudi arabistan gibi devletlere saldırırdı. antipati çekmemek için onlara bile saldırmıyor. ayrıca ışidle hali hazırda iki sınır kapımız mevcut. üçüncüsü olmadan da adamlarla komuşuyuz.

öbür taraftan bakarsak durum değişir. ışid kobane'yi alırsa pyd rezil olur. liderleri bile kobaneli neticede. rojova devrimcilik oyunları ilk kobane'de başladı sonra diğer iki kantona yayıldı. ayrıca kobane tam ortada olduğu için en stretejik nokta pyd için. düşmesi durumunda diğer kantonları korumaları zorlaşır. hüsranla biten rojova sevdası pkk'nın kürtler nezdinde saygınlığını zedeler. ölecek binlerce pkklı militan ise işin bonusu.

bu yüzden ışid'i kobane'ye karşı desteklemek çokta yanlış sayılmaz. ışid sempatizanı olmak ile pkk'ya karşı desteklemek ayrı olaylardır.