bugün

allah

Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn

Onlar başlarına bir musibet geldiği zaman: «Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz.» derler.

bu ayet neyi anlatır sizce?

ya da şu ayet;

Velletî ahsanet fercehâ fe nefahnâ fîhâ min rûhinâ ve cealnâhâ vebnehâ âyeten lil âlemîn

Ve o dişiyi (Meryem' i) de ki, o namusunu korudu da kendisine ruhumuzdan üfledik ve kendisiyle oğlunu alemlere bir mucize yaptık.

ey adem oğlu bu ayetler der ki hepimiz allah'ız. Hiç düşündünüz mü hallac-ı mansur neden en'el hakk dedi ve ya muhiyiddin arabi neden sizin taptıklarınız benim ayağım altındadır dedi?

siz sanıyor musunuz ki hallac ben allah'ım derken şirk koşuyordu? kesinlikle hayır... hallac bu sözü söylediğinde yukarıdaki ayetleri zikrediyordu sadece ve ya muhiyiddin arabi sizin taptıklarınız benim ayaklarımın altındadır derken siz sanıyor musunuz ki parayı, gümüşü, altını kast ediyordu?

muhiyiddin sizin taptıklarınız benim ayaklarımın altındadır derken ayaklarının altında yatan insanları kast etti yukarıdaki ayetleri anımsatarak.

yedi kök soy diye bir şey vardır, bakın protest sanayici gayet güzel yazmış;
http://www.uludagsozluk.c...B6k-soy/@protest-sanayici

polarean soydayken insanoğlu tanrıydı, etten kemikten değildi.şu an 5. kök soydan 6. kök soya geçiş yapıyoruz hepimiz, 7. kök soyda tanrı olacağız tekrar.

tabi birinci kök soydayken şu an anladığımız anlamda bir tanrı değildik, ademdik. ademin ne kadar uzun yaşadığı konusunda bir çok rivayet var yalnız şunu biliyoruz ki adem 3 günden fazla yaşadı. peki neydi bu üç gün? her günü allah'ın katında dünya gününe kıyasla 30.000 yıl olan olan günlerdi. adem ta ki 3. günün sonuna kadar yalnız yaşadı, 3. gün ademin kemiğinden havva yaratıldı.

şimdi 7. köke doğru ilerliyoruz. Kur'an-ı kerim emrediyor ki cennette sonsuz yaşam vardır. çünkü cennette zaman kavramı yok, cennette güneş yok, ay yok. evren dönmeyecek ve hep sabit kalacak.

sabit kalacağı için her şey asla zaman geçmeyecek ve biz tekrar allah'ın evine kavuşmuş olacağız. zaman mekan çizgilerini kaybedecek.

"... O'nun benzeri hiçbir şey yoktur. O işitendir, görendir."(Şura, 42/11)

bu ayette aleni diyor ki allah zaman ve mekandan münezzihtir, onun olduğu mekanda hiç bir şey yoktur.

peki biz nereye gideceğiz? zaman ve mekanın münezzih olduğu bir yere. şimdi anladınız mı olayı?