bugün

football manager 2014

#24462998 numaralı entry'nin devamıdır.

efendim 2028 yılında Trabzonspor'u genie scout istatistiklerine göre dünyanın en potansiyelli takımı olarak bırakıp ispanya milli takımının başına geçtim.

hedefimiz 2030'da ispanya'da oynanacak dünya kupasında şampiyon olmaktı. 2029 konfederasyon kupasında 6. olarak hiç de parlak olmayan bir sonuca imza attık. Takımı tanımıyordum ama önümde bir sene vardı. takvimde bulunan hazırlık maçı tarihlerinin hepsinde ilk 10 içindeki takımlarla hazırlık maçları yaptık.

malesef istediğimiz sonucu alamadık dünya kupasında ve 3. olduk. Güney Afrika ikinci kez üst üste şampiyon oldu. Nasıl oluyorlar anlamıyorum.

neyse efendim ben başarısızım deyip istifa ettim. bir sene takım çalıştırmadım. Sezon sonuna doğru southampton teklif getirdi. Malum oyunun başında alt yapısından deli gibi oyuncu çıkan bir yerdi ve ideallerimi burada gerçekleştirebilirim deyip anlaşmayı imzaladık.

ilk sene takımı çok bozmadan alt yapıdan üç beş sebi ile yayla kupasını kazandım. büyük şansım var. final dahil olmak üzere hiç bir premier league ekibi ile karşılaşmadım. ligi 17. sırada bitirdik. Kupayı aldığımız için avrupa garantiydi. Satacağım oyuncuları oynatıp piyasalarını yapmaya çalıştım.

ne olduysa ikinci transfer dönemimde oldu. 5 senedir hollanda da top oynayan bir şililiye kaçakçı muamelesi yapıp transferini engelledi federasyon. itiraz ettim. Hacı bu adamın götünde yok eroin falan isterseniz kontrol edin dedim. yine kabul etmediler.

ilke sahibi olduğum için federasyon aleyhinde basın toplantısı düzenleyip görevimi bıraktım.

2033 senesinde beni isteyen st. etienne takımına gittim. Kariyerimin en başında başlamayı düşündüğüm takım sonuçta. gitmemek olmaz.

kadroyu yine ellemedik iki üç genç bebe aldık transfer döneminde. devre arasına yakın takım kötü gidiyor. Avrupa ligi hedefinden uzağız. Dortmund'da guardiola görevi bıraktı. Bunlarda kara gunnis'i takımın başında görmek isteriz dediler. Bende valla dortmund hayalimin takımı dedim. Ne olduysa orada oldu. Burnu havada fransızlar ya özür dilersin ya da istifa edersin. bizim t.d.miz asla böyle demeçler veremez dedi. istifa ettim. dortmund'a başvurdum kabul ettiler.

devre arasında geldiğim dortmund'u bayern'in önünde şampiyon yaptım yine bayern'e karşı almanya kupasını kazandım. Ama takımın yaş ortalaması yüksekti. bazı oyuncuları gönderdik. gençleri takviye ettik yine taş gibi takım vaad ediyordum dortmund taraftarına. Almanya süper kupasında bayern tarafından tecavüze uğradık. lige kötü başladık sonradan topladık. Cl de gruplardan son anda çıktık. kupayı aldık ve yine şampiyon olduk.

ikinci tam sezonuma başlamadan önce yönetim benden izinsiz en sağlam stoperimi satarak adeta görev ve yetkilerimi ihlal ettiler. ben gururlu adamım orayı da bırakmak için bahane arıyordum. Bu sırada Real Madrid'de pochettino emekli oldu ve beni düşünüyorlarmış yerime. Dedim hayhay.

4 milyon euro tazminatımı ödeyip aldılar beni. Şimdi bakalım ilk devre bitti ispanyada atletico ile kafa kafaya gidiyoruz. Ama madridlileri memnun etmek zor onu anladım.

niye 6 değil de 5 atıyorsun diye takıma kızıyorlar. buradan da ayrılmam yakındır. Galiba ilk yuvama Trabzonspor'a döneceğim sözlük.