bugün

donanımhaber

ikinci el bilgisayar parçaları satışı açısından iyi bir yer ama size şöyle bir akıllıca tavsiye vereyim. her ürünün (özellikle bilgisayar parçaları) ikinci eli alınmaz. mesela bilgisayar parçası arıyorsanız mutlaka sıfır almanız gereken parçalar ve ikinci el alsanız da olur olan parçalar vardır.

mutlaka sıfır alınması gereken parça: ekran kartı, hdd

sıfır her zaman daha iyi olsa da ikinci el alsanız da olur olan parçalar : işlemci ve ram'dir. bu iki parça ömürlük parçalardır. isteyerek yapmadıkca (bilerek kırmak) bozulmazlar. yani işlemci ve ram'i uygun bir şekilde bulabilirsen almakta bir sakınca yok. amaaaa özellikle ekran kartını kesinlikle ama kesinlikle, asla, hiç bir şekilde ikinci el almayın. ekran kartı bilgisayardaki en hassas, en cabuk yıpranabilen parçalardan biridir. ekran kartını kesinlikle ikinci el almayın, yıpratılmış kart bozulmaya çok yatkındır. ekran kartı çok hassas bir parça olduğu için bence bu parçanın ikinci elini almaktan uzak durun. işlemci ve ram'i bulursanız kaçırmayın ama.. bunlar ömürlük parçalar. isteyerek kırmadıkca veya abartı oc cart curt yapmadıkca bozulmazlar. sen kullanırsın senin torunun da kullanır öyle parçalardır. ne yapıyoruz ? işlemci ve ram ikinci el uygun ve güvenilirse alınabilir. ama ekran kartı uygun ve güvenli ise de alınmamalı. sadece ekran kartı değil bilgisayar haricinde de hassas olan bütün elektronik parçalar ikinci el alınmaz bunu unutmayın.

diğer bir tavsiyem de her zaman mümkünse eğer sıfır ürün kullanın. ilk kullanıcı siz olun, başınız ağrımaz. diğer seçenek olarak da işlemci ve ram'in eğer satıcı güvenilir ise ve fiyat uygunsa ikinci el alınmasında sakınca yok. bu iki parça haricinde pc parçası konusunda ikinci ele bulaşmayın.

genel not: bu siteyi bu tarz lazım olabilecek parçalar harcinde takip etmek beyin yakar. bünyesinde çok fazla 15 20 yaş arası ergen velet bulunduran ve genel olarak reklam fışkırtan yarı boktan yarı kullanışlı bir site. lazım olan bir şey varsa girin işiniz bitince hemen çıkın. aynısı burası için de geçerli.