bugün

mudur mudur mudur

kürşad efsanesi ile ilgili kaynak veren arkadaşa ( sofu ayyas ) teşekkür eden yazar.

üç satırlık yazıdan muazzam abartılı bir hikaye çıkmış ama neyse. şahsi fikrim 40 kişi ile bir kaleyi basmak başlı başına büyük bir cesaret örneği iken, bunu alıp absürt bi şekilde abartmanın anlamı yok.

diğer konumuza gelecek olursak; birincisi, göçebe bir yaşamı eleştirmedim. bunun teknolojinin ve bilimin göstergesi olamayacağını söyledim.

ikincisi, tarihte sadece türkler savaşmadı, bu doğru. benim söylediğim şey, kendi halinde yaşayan bir topluma sırf toprağını biraz daha genişletmek için saldırmanın yanlışlığı. bunu roma da yapsa yanlış, ingilizler de yapsa yanlış, amerikalılar da yapsa yanlış. gelip buralarda amerikanın, ingilizlerin ve şuan uygur türklerinden dolayı çinin yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyip tarihinle övünürsen bir problem vardır. bu noktada ki samimiyetsizliği eleştiriyorum ben.

ama her şey bir yana çanakkale'nin 17. haçlı muharabesi olduğunu ilk kez öğreniyorum swh çanakale emperyalist bir savaşın sadece bir ayağıdır. osmanlı çanakale savaşını almanlar kendine sömürgeler bulsun diye yaptığı bir savaştır. işte kastettiğim ve eleştirdiğim düşünce bu; hep siz mağdur ve haklısınız, saldırdığınızda da haklısınız saldırıya uğradığınızda da.

sizi özetleyen cümle şu; biz yaptığımızda fetih, onlar yaptığında işgaldir.