bugün

gezi eylemlerinde atatürk heykelinin yıkılmaması

eylemlerin rejim karşıtı olmaması ile ilintilidir. hatta mevcut rejimin islami rejimle değiştirilmeye çalışılmasına tepkidir de denilebilir.
türkler islama geçtikten sonra yönetici kadro başka hiç bir akımın toplumu etkilemesine izin vermemiştir. taa ki ataturk gelene kadar.. ittihadcıların, genc osmanlıcıların, jon turklerin çalışmamları yok değil tabiki hatta belki ataturk kadar onemli isimler var aralarında ama sonucta monarşiye, islamofaşizme ve hilafete son verip diğer akımların onunu acan ataturktur. parklarda opusebiliyosak, başımız açık gezebiliyosak klişelerine hiç girmek istemiyorum ama diğer islam ulkelerine bakınca ben bu klişeleri doğru onermeler olarak kabul ediyorum. karşıt düşüncelere saygım var yinede..

ayrıca osmanlı'da komunistler, sosyalistler, liberaller, feministler yok muydu? vardı hem de sayıları azımsanmayacak kadar ama gıklarını çıkaramıyolardı, mebuslar meclisini padişah bi sözüyle kapatabiliyodu (abdulhamitin milli iradeye yaptığı saygısızlık *) , istediğini istediği yere sürüyodu vs. ama cumhuriyet kurulduktan sonra kurulan anayasaya göre herkes eşittir ve inanç ve düşünce özgürlüğü vardır. yani komunistlerin gidip konya'nın veya yozgat'ın göbeğinde propoganda yapmaları tamamen yasaldır mevcut anayasaya göre.

yani kısaca ataturk'un heykeline bu ulkede islamcılar ve kurt devleti kurmak isteyenlerden başka kimse dokunmaz.