bugün

sene olmuş 2014 hala osmanlıcılık oynamak

OSMANLININ BiZANS'ın kültürünü benimsediğini sananların üşüştüğü başlık.

he he osmanlı bizansın devamıydı.

adam din'i islam olarak seçmiş imparatorluğun diline giren arapça kelimelerden dem vuruyor. ahah kafaya bak. dini islam seçen adamların arapçadan etkilenmemesi mümkün müdür desen cevap veremez. feriştah demişsin ya o da farsçadan soylıyeyım.

bu arada adamların toprakları dünyanın çoğunu kapsıyor. osmanlı dediğin, tek arı bi milletten oluşan bi topluluk değil bi kere. farklı dillerin konuşulması, dillerin birbirinden etkilenmemesi düşünülemez bile.

ama sen herkesten üstün olduğunu sandığın türk insanına gelip ordan burdan kılık kıyafet biçmeye çalışıp, bir de güneş dil teorisi diye bi komikliğe imza atıp, adamların yaşam tarzlarını dahi avrupaya (medeni ya kime gore neye gore medenıyetse artık) uydurmaya çalışırsan aha böyle ne idüğü belirsiz, ne avrupalı, ne doğulu, arada kalmaya mahkum bi toplum yaratırsın. o toplum da böyle fireler verir şarar kalırsın.

lozan ve ankara antlaşmalarında suriye ırak sınırları çizilirken, musuldaki petrolün 1926'da yüzde 10'cuk gelirini türkiye'ye taahhüt eden ingiltere miydi? evet! sor bakayım atana, petrolün ilk 4 yılı alıp geri kalan 21 yıllık hakkımızı da 500.000 sterlin karşılığı bir güzel ingilizlere niye satmış?

hızlı bağır hızlı inönünün kulakları sağırdır duymaz seni..