bugün
- akp döneminin çuvallamasının asıl nedeni12
- sözlük at hırsızlarının fotoğrafları10
- yüksek enflasyon9
- en sevdiğiniz aktörler17
- chatgpt10
- 13 mart 2025 glasgow rangers fenerbahçe maçı12
- klarnet calan sarapci koala 626
- galatasaray19
- nervio ile sabahlamak9
- küresel ıkınma27
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- v a m p i r o v13
- 1 85 boyunda zeki esprili yakışıklı kültürlü erkek24
- fotokopiçi20
- zehra güneş'e rağmen allah'a inanmayan ateist8
- psikolojisi bozuk yazarlar39
- akp döneminde gelir düzeyi yükseldi mi10
- uludağ sözlük günlük rutini9
- bir kadına ütü yapmayı öğretmek8
- sözlükteki düzgün yazarlar13
- ilk buluşmada sanayi tostu yemeye gitmek13
- chatgbt9
- çam ağacı ile ilişkiye girmek11
- alparslan kuytul12
- mhp liler artık ahmet kaya'yı da sevecek mi18
- günlerden 13 mart 2025 rangers'ı patates edeceğiz8
- mhp'nin başına apo geçse olası mhp'li yorumları20
- müzisyen biriyle sevgili olur musunuz19
- başka bir evde uyumak16
- ramazan günü sokakta sigara içen insan20
- kimseden nefret edemeyen insan15
- yeni evli arkadaşlara alınabilecek ev hediyesi23
- sevgiliniz şişmanlasa ayrılır mısınız23
- en sevdiğiniz tatlı nedir27
- çam kokusunun insanı azdırması13
- evli kadınla ilişki yaşar mısınız11
- akp gidince irtica bitecek mi16
- derdini kimseyle paylaşmayan insan9
- anın görüntüsü14
- muz çilek ve kivi tabağı yapan erkek13
- sahurdayız uludağ sözlük23
- pantolonunun son düğmesini açık bırakan kız14
- gecenin şarkısı8
- ateistlere sorulacak sorular8
- instagramı facebooku twitteri olmayan erkek11
- canlı balıkları kızgın yağa atan vietnamlı8
- başkanlık sistemi gelince uçacaz9
- araba alamıyorsanız sebebi akp dir11
- 2013 yılında 33 bin tl'ye sıfır araba varmış14
- ekrem imamoğlu'nun ilkokul diploması10
devletin kendi eliyle vatandaşına haraç misalinde çıkarttığı borç.
son zamanlarda epey araştırmalarım oldu gss ile ilgili.
şimdi, nedir bu gss?
özetle şu; devlet bey diyor ki, eyy işsiz güçsüz vatandaşım! ben senin sıhhatini çok düşünüyorum. bu yüzden her ay sana bir miktar para karşılığında sağlık sigortası bahşedeceğim.
ne güzel değil mi? evet, ben bile beğendim buraya kadarını.
ancak iş buradan sonra başlıyor. dilediği her bilgiye dilediği anda ulaşabilen devlet -ne hikmetse- senin ne durumda olduğunu göremiyor!
yani, sen öğrenci misin, ayda 100 tl'mi harcıyorsun yoksa 1000 tl'mi, nerede ne yapıyorsun gibi soruları es geçiyor bu aşamada.
adamlar bakıyor, sen reşit misin? evet. işsiz misin? evet.
tamam abi, yazın bunu da, borçlu!
ve ota boka tebligatlar gönderen, ptt posta sayesinde 40-50 gün sonra da olsa gelen bildirimleri yollayan devlet bey bu konuda nedense adam gibi bildirimde de bulunmaz. ne iş değil mi ?
şimdiye dek adam gibi kimseden duyulmayan bu uygulamaya 2012 ocak ayında başlanıyor.
uygulamada mantık hatası onlarca tür mevcut. hangi birini yazayım bilemedim.
ancak bu borca sahip olanların ne gibi bir yol izleyebileceğine dair kendi yaşadıklarım ışığında birkaç ipucu verebilirim.
bu borç bana da çıktı. yaşım şuan 25'ten büyük. ancak üniversite öğrenci kaydım var.* 3200 tl civarında borç çıktı adıma geçen hafta.
şayet bu durumda olan varsa önce bir öğrenci belgesi alın, herhangi bir sgk müdürlüğüne başvurun. öğrenci olduğunuzu belgeleyin. 25 yaşınıza dek olan kısım silinecektir. 25 yaşınızdan sonraki her ay için primleriniz işlemeye başlayacaktır.
gelir testi yaptırdıktan sonra da aylık ödenecek prim miktarı ya da ödememe durumunuz netleşecektir.
gelir testi ile ilgili detaylı bilgi için (bkz: gelir testi)
şayet öğrenci değilsiniz, gss'den haberiniz yok, bir baktınız borç çıkmış adınıza!
hemen gelir testine tabi olunuz. bu testi yaptırmadan önce detaylı ve kapsamlı bir araştırma yamanızı tavsiye ederim. birtakım ipuçları neticesine izleyeceğiniz yol ile bir ihtimal gelir testiniz düşük çıkabilir ya da ödemeyebilirsiniz.
ve en önemlisi bir şekilde brçlu çıkarsanız gidip koşa koşa ödememenizi öneririm.
bu bir oyun olabilir.
devlet vatandaşın eşeğini önce kaybedip sonra bularak bu işi bir şova çevirebilir her an bir süpriz yapıp "af" çıkarabilir.
bakın kesin çıkacak demiyorum ancak araştırmalarım neticesindeki genel kanı bu yönde.
malum, seçim öncesindeyiz ve biraz daha bekleyip mevzuyu derinlemesine anlamak daha iyi olacaktır.
not: borcunuzun olup olmadığına linkten ulaşabilirsiniz. sırasıyla: diğer ödemeler- gss prim seçenekleriyle öğrenebilirsiniz.
https://onlinetahsilat.sg....tr/WebTahsilat/index.jsf
son zamanlarda epey araştırmalarım oldu gss ile ilgili.
şimdi, nedir bu gss?
özetle şu; devlet bey diyor ki, eyy işsiz güçsüz vatandaşım! ben senin sıhhatini çok düşünüyorum. bu yüzden her ay sana bir miktar para karşılığında sağlık sigortası bahşedeceğim.
ne güzel değil mi? evet, ben bile beğendim buraya kadarını.
ancak iş buradan sonra başlıyor. dilediği her bilgiye dilediği anda ulaşabilen devlet -ne hikmetse- senin ne durumda olduğunu göremiyor!
yani, sen öğrenci misin, ayda 100 tl'mi harcıyorsun yoksa 1000 tl'mi, nerede ne yapıyorsun gibi soruları es geçiyor bu aşamada.
adamlar bakıyor, sen reşit misin? evet. işsiz misin? evet.
tamam abi, yazın bunu da, borçlu!
ve ota boka tebligatlar gönderen, ptt posta sayesinde 40-50 gün sonra da olsa gelen bildirimleri yollayan devlet bey bu konuda nedense adam gibi bildirimde de bulunmaz. ne iş değil mi ?
şimdiye dek adam gibi kimseden duyulmayan bu uygulamaya 2012 ocak ayında başlanıyor.
uygulamada mantık hatası onlarca tür mevcut. hangi birini yazayım bilemedim.
ancak bu borca sahip olanların ne gibi bir yol izleyebileceğine dair kendi yaşadıklarım ışığında birkaç ipucu verebilirim.
bu borç bana da çıktı. yaşım şuan 25'ten büyük. ancak üniversite öğrenci kaydım var.* 3200 tl civarında borç çıktı adıma geçen hafta.
şayet bu durumda olan varsa önce bir öğrenci belgesi alın, herhangi bir sgk müdürlüğüne başvurun. öğrenci olduğunuzu belgeleyin. 25 yaşınıza dek olan kısım silinecektir. 25 yaşınızdan sonraki her ay için primleriniz işlemeye başlayacaktır.
gelir testi yaptırdıktan sonra da aylık ödenecek prim miktarı ya da ödememe durumunuz netleşecektir.
gelir testi ile ilgili detaylı bilgi için (bkz: gelir testi)
şayet öğrenci değilsiniz, gss'den haberiniz yok, bir baktınız borç çıkmış adınıza!
hemen gelir testine tabi olunuz. bu testi yaptırmadan önce detaylı ve kapsamlı bir araştırma yamanızı tavsiye ederim. birtakım ipuçları neticesine izleyeceğiniz yol ile bir ihtimal gelir testiniz düşük çıkabilir ya da ödemeyebilirsiniz.
ve en önemlisi bir şekilde brçlu çıkarsanız gidip koşa koşa ödememenizi öneririm.
bu bir oyun olabilir.
devlet vatandaşın eşeğini önce kaybedip sonra bularak bu işi bir şova çevirebilir her an bir süpriz yapıp "af" çıkarabilir.
bakın kesin çıkacak demiyorum ancak araştırmalarım neticesindeki genel kanı bu yönde.
malum, seçim öncesindeyiz ve biraz daha bekleyip mevzuyu derinlemesine anlamak daha iyi olacaktır.
not: borcunuzun olup olmadığına linkten ulaşabilirsiniz. sırasıyla: diğer ödemeler- gss prim seçenekleriyle öğrenebilirsiniz.
https://onlinetahsilat.sg....tr/WebTahsilat/index.jsf
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar