bugün

ntv

iktidar partisi ile ilişkileri iyi olan, bu nedenle iktidar partisi ile ilgili oluşabilecek olumsuz yönleri haber yapmayan, sansüre uğratan, yandaş medya diye tabir edilen kategoride yer alan, habercilik ilkelerinden uzak haber kanalı.

Önceleri severdim bu kanalı. Belgeselleri, kültür programları, arada sırada da tartışma programları ile akşamları izlediğim kanallardan biriydi. O zamanlar tarafını bu kadar belli etmezdi. Örneğin Mehmet Barlas'ın karşına Emre Kongar'ı koyabilirdi. Korkmadan, çekinmeden sorular sorabilecek medya çalışanları vardı; Banu güven, can dündar, yekta kopan, emre kongar vs. Şimdi ise izlemek için hiçbir neden göremiyorum. Artık ne belgesellerinin ne de kültür-sanat programlarının bir tadı var.

Ferit Şahenk için izlenme oranları çok önemli değildir; insanlar izlemiş izlememiş, kanalı habercilik yapılmadığı için eleştirilmiş, adının yanına "yandaş" sıfatı eklenilmiş çok fazla taktığını zannetmiyorum. Alacağı ihaleler, sağlayacağı iş bağlantıları bu noktada daha önemli. Neyse izlemiyoruz zaten...