bugün

15 aralık 2013 kasımpaşa beşiktaş maçı

türkiye futbol federasyonu'nun yeni bir skandalı. sadece bu kadar bu maçın açıklaması. recep tayyip erdoğan stadı, recep tayyip erdoğan çalışma tesisleri, recep tayyip erdoğan takımıyla oynuyorsun. skandal beklemiyorsun? yahu adamın isminin geçtiği her yer skandal. atamış bir tane adamı yönetime, geriye kalan boşlukları da mafya aziz yıldırım doldurmuş. herkesin ortak derdi de para olunca, yaşanılan skandaların çözümü yok. çünkü adamlar skandal. siyaset girmesin dediler, her taraf tayyip, her taraf allahu ekber... sesini aç eyy digitürk, tmsf tv...

olayların kurgusu rahat çözülüyor; ptt lig, tmsf tv, spor bakanlığı çaycısı federasyon başkanı, inşaatçı başkanlar. devlet ve devlet rantçılarının oyunu bu, oyundan parası çalınan yine halk.
bugün beşiktaş mağdur, yarın galatasaray, öbür gün fenerbahçe. bu adamlar nasıl para kazanacaksa, rant sırası kimdeyse ona geçiyor hak.

bizler de ağlayalım ekranlardan. öldürelim birbirimizi...

gelelim, taraftarın sahaya girmesi olayına. dünyanın her tarafında oluyor. sorumlular ağır cezalandırılıyor. olayın beşiktaşın başına sık gelmesi taraftar profilinin tezcanlı olmasına bağlanabilir ya da farklı sebeplere. fakat durum şu, orada futbolcunun başına bir iş gelseydi, olaydan yaklaşık 40 saniye sonra gelen güvenlik görevlileri mi suçlu olacaktı? onları oraya koyan yöneticler mi?
aklım almıyor, o adam o kadar mesafe kat ederken arkasından kimsenin koşturmamasını.

bir başka yönü de var. herkes kınıyor tv'de şu sıralar. adamın kardeşiyle röportajlar yapılıyor. suçlu profili çıkartılıyor. cezası tartışılıyor. neden fernandes? haftalardır hangi gazeteyi okusam beşiktaş ile ilgili sahadaki kötü oyunun sebebi fernanedese bağlanıyor. tvler bizzat adamın özel hayatını, içtiği içkinin duble hesabını yapıyor. yok fernandes tükürdü de böyle oldu zırvalığını kabul etmiyorum. adam yıllardır onbinlerce taraftarın önünde, ilk defa mı yuhlanıyor da tepki veriyor. velev ki ilk defa oldu, fernandes bunu yaptı, saldırılmalı mı? zaten cahillik akıyor ülkenin her yanından, kuruluyor insanlar. zaten tek eğlenceleri futbol. yarın iş yerinde konuşabileceği tek olgu futbol. fanatikliği de katarsak işin içine, sen bu adamı fitlediğin sürece bugün sahaya giren, yarın bıçaklayacak.
topyekun bir sorun var. ülkede sorun var futbolda mı olmayacak ?

tüketmeyelim birbirimizi. tüketelim şu başımızdaki garibanın tek keyfi olan futbolu bile mahvedenleri.