bugün

unutmak

yalandır. hepinizi kandırıyorlar, hepimizi kandırıyorlar. unutursun diyorlar. inanmayın. sevgilizden ayrılıyorsunuz, dostunuzu kaybediyorsunuz, bir yakınınız ölüyor, başınıza olmadık işler geliyor, hayattan bir şekilde yara alıyorsunuz, işler sarpa sarıyor. ve size daima unutursun diyorlar, elbet unutacaksın diyorlar. aldanmayın. unutamazsınız.

insan zihni hoşuna gitmeyeni, acı vereni, kötü tecrübeleri silmek gibi bir maharete sahip değil. hiçbir şeyi unutamıyoruz. 12 yaşındaki şimdi çok skten gelen hayalkırıklıklarımı alenen hatırlıyorum da sevgilimi mi unutacam, ortaokulda aşık olduğum ama şimdi adını dahi hatırlamadığım kızın bana hissettirdikleri dün yaşanmış gibi taze de, unutmadım da dostumu mu unutacağım. kelimeler unutulur, rakamlar unutulur, isimler unutulur, simalar unutulur. yaşananlar unutulmaz.

unutursanız ruh hastası olursunuz. çocukken yaşadığı tecavüz, şiddet vs gibi travmaları, ağır fiziksel, ruhsal vakaları şayet yok saymaya çalışırsa insan ileriki yaşlarında dissosiyatif kimlik bozuklugu'na kadar gidebilen ciddi hastalıklara sahip olabiliyor. yok sayabilirsiniz ancak, unutmazsınız. boşuna uğraşmayın, zihinize eziyet etmeyin.

zamanla unutursun diyenlere inanmayın. beş senedir görmediğiniz bir arkadaşınızla bir gün yolda karşılaşırsanız anlarsınız. o yine vardır. varlığı sizin zihnizdeki bir imgeden ibaret olmadığı için işte burdadır. yaşadıklarınız bakidir, hatıralar bakidir, verilen sözler bakidir. sadece daha az aklınıza gelmiştir o süreç boyunca. görmediğiniz için daha az zihninizde canlanmıştır beraber geçen zamanlar. zaman tozlanmasını sağlar yaşananların, bir gün bir şey olur birileri/ya da siz tozu alır başa dönersiniz.

unutamacaaksınız. hiçbir şeyi, hiç kimseyi, hiçbir yaşananı. hepsi olmamışlıklar ve olgunlaştıranlar hanenize eklenecek. hepsi irili ufaklı bir iz bırakacak, mutlu olduklarınız ve üzüldükleriniz sizi yetkin kılacak.

unutmaya çalışmayın. sadece kabul edin. yaşamın doğal akışına karşı koymaya çalışmayın. kabullenin ve rahatlayın. kabullenin ve şansınız zorlamayın. her hikaye güzel bitmek, her film mutlu sona varmak zorunda değil.