bugün

sorumluluk mutluluk iliskisi

kişiler üzerinde oldugu sorumluluklari yaptiklari vakit üzerlerine sorumluluk verdiği merciler ister vaadlerini versinler ister vermesinler problem değildir.

cünkü kişi sorumlugu üzerine aldiği vakit gizli yahut acik bir pazarlik eder ve pazarliktan dolayi üzerine düsenleri yerine getirir.

diyelim ki bir iş yerinde calisiyorsunuz, size bazi sorumluluklar yükleniyor ve sizin sorumluluklariniz arttikca maasinizin yükselmesini bekliyorsunuz. gelgelim sorumluklar artikca maas yerinde sayiyor ve verdiğiniz efor karsisinda bir adet kol saati aliyorsunuz.

kisa vadeli düsünüldüğü vakit işi birakmak istersiniz ammavelakin uzun vadeli düsünüldüğü vakit kazanciniz olacaktir. cünkü haksiksizlar diz boyu oldugu vakit konusma hakkına ve yaptiğiniz eylemlerde haklı olma lüksünüz olacaktir.

ki bu dünyada en büyük lüks yüzde yüz hakli olma durumudur. gerci bu biraz bilerek mazlum olma secimidir ama aldatmaktansa aldatilmak evladir.

ama sunuda söylemekte ayda var. pazarlik yaptiğiniz kişi yahut kişilerin düzgün olmasi gerekmektedir. dürüstlük gibi eylemler götü başı oynayanlara karsi kullanamayacak kadar degerlidir. bilmem izah edebildim mi?