bugün

suriye ve mısır da yaşananlar iktidar kavgasıdır

suriye yaşanan bu savaşın nedeni abd ve israilin inatla esat ı devirip kendi kuklalarını iktidara getirme çabasıdır. halkının büyük bölümü alevi olan suriye de halk esat ı seçmiştir ve her ne kadar esat zalimdi diktatördü deselerde abd suriye ve onun kuklaları müdahele etmeden önce suriye de böylesi vahşetler böylesi katliamlar olmuyordu.

mısır da hüsnü mübarek i devirerek yerine mursi yi seçtiren güçler mısır da kontrolü kaybettiler halkın baskısı sonucu mursi hükümeti devrildi. fakat iktidar hırsı hala mıısır da kan döktürmeye devam ediyor. yeniden mursi yi iktidara getirmek isteyen abd ve israil bu sefer elini ateş e sürmeden maşa kullanarak kan dökmeye devam ediyor.

kısacası bizim zihniyetsiz,ve bilinçsiz kesimin üzüldüğü ağladığı suriye ve mısır da islam kavgası yok. iktidar kavgası var.
bir iktidar uğruna bu kadar insanın ölmesine sebep olanlar hala bu ülkelere müdahale edenler de bu ölümlerin suç ortağıdır.

bıraksalar suriye de esat yönetimi devam etse bu kadar insan ölmezdi ve eninde sonunda halk yönetimi (istemiyorsa) değiştirirdi.
bıraksalar mısır da mübarek yönetimi devam etse bu kadar kan dökülmezdi ve eninde sonunda halk yönetimi (istemiyorsa) değiştirirdi.

sevgili dindar kardeşlerim bu oyunlara gelmeyin. suriye ve mısır için yaptığınız her eylemle oradaki katliamlara ortak oluyorsunuz.
bırakın kim isterse o iktidar olsun yeterki halk katledilmesin.
bırakın koltuk onların olsun.
bırakın kendi kaderlerini yaşasınlar.
ama yaşasınlar.

edit: imla