bugün

tamsopalikvelet

emre'nin yaş ve karakter itibari ile kendi takım arkadaşlarına dahi pek çok maçta "ters" etki eylediğini(sadece rakibi biçmek, top kullanmak olarak ele almayınız futbolu lütfen) ve mehmet topal'ın da müzmin sakatlığı nedeniyle form grafiğinde ciddi sıkıntılar yaşadığını biraz dikkatli baksa görecek yazardır. he belki yarın bir mucize olur ve bu durum değişir, o zaman ayrı mesele.

bunun dışında da mesele "yerlilerin yetersizliği" olsa idi şayet, hemen her futbolseverin de bileceği üzere türkiye liglerinde "galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş" gibi takımların, istedikleri yerli transferi gerçekleştirebilecekleri aşikârdır.

yarın çıkıp da üçüncü ligda ufak bir tarama yaptığımda en az 20 tane hasan ali kaldırım kıvamında topçu bulacağımı iddia ediyorum. hakeza bekir ve serdar için de aynı şeyi söylerim. egemen gibi de hiç yoksa 10 tane topçu çıkar.

bir örnek vereceğim şimdi, ki katılacaksınız muhtemelen bana. egemen korkmaz fenerbahçe'deki servet çetin gibi geliyor şahsıma. yani bu ne demek? hatırlarsınız muhtemelen rakip atakları her kestiğinde servet rakip ya taç, ya da korner kullanıyordu akabinde. top kullanma yetisi neredeyse yok ve arada bir de duran toplarda hücum organizasyonunda gösteriyordu kendisini, hepsi bu kadar. sonra üzerine kattı servet ama bunu da sivas'ın soğuğunda yaptı. anladı, ekmek zor ve en son hatırladığım messi gibi gidip de golü attığıdır.

hasan ali için de bahsettiğimiz gelişim bunevi bir gelişimdir. yaşı henüz 22 değil de 27-28 olsaydı hasan ali gibi "kaliteli" bir futbolcu bugün, fenerbahçe kadrosunda yer almazdı. demek istediğim de budur en nihayetinde.

ve tekrar ana konuya(yani yabancı sınırlamasına) gelecek olursak şayet emin olunabilir ki galatasaray 1 yabancı futbolcu maliyeti ile yedek kulübesini yerli ve bazılarımıza göre "kaliteli" sayılabilecek yedeklerle doldurabilir. aynı şey diğer istanbul kulüpleri için de yukarıda bahsettiğimiz üzere geçerlidir.

ama burada "amaç" ve "vizyon" dediğimiz hadise giriyor devreye. galatasaray'ın amacı, şampiyonlar ligi'ne bir kadro kurmak. yoksa ki ligi zaten bir şekilde sonuna kadar götürür elindeki kadro(şampiyon olur, olmaz meselesi ayrıdır).

fenerbahçe'nin bu sürece, bu kadar karşı çıkmasının yegâne sebebi de apaçık ortadadır. şu aşamada galatasaray ve transferleri sebebiyle fenerbahçe zor durumda kalacak, yetişemeyecek vesaire.

ama şu da bir gerçek ki bu tutumu gene dönüp fenerbahçe'nin başını yakacaktır. yobo, açıkça tehdit ediyordu geçenlerde "tribünde oturmam" diye. adam milli takım kaygısı da yaşıyor çünkü haliyle.

ya da yarın baroni, yerini salih'e bırakırken arıza çıkartma potansiyeli mevcuttur.

daha önce de dediğim gibi umarım fenerbahçe'nin daha da kaliteli bir kadrosu olsun ki rekabetimizin zevki çıksın. zira ben önceki sezon ttnet arena'da oynadığımız iki maç toplamında 3-4 toplam şut ile oynadığını hatırlıyorum fenerbahçe'nin(ki ligin ilk yarısındaki 3-1'lik maçta ilk şutu 60'ta stoch çekmişti falan).