bugün

laiklik ve dinsizlik arasindaki farklar

din üzerinden siyaset yaparak aslında din gibi kutsal bir kavramı siyaset gibi fani bir olguyla karıştırıp ortaya milletin onune sunulmuş bir ikram çikarmak yapılan en buyuk din düşmanliğidir.

nedense kendini dindar olarak ifade eden kişiler yapar tüm yolsuzluk ve haram işleri. niye laik ve dinsiz olarak gösterilen siyasi liderler bugun gunumuzde yolsuzluklarıyla anilmazlar bunun en buyuk kanitidir. yani dini kullanarak ve din sömürüsü yaparak din üzerinden rant sağlayanalr en buyuk yolsuzluklara imza atmişlardir. zimmet, kalpazanlik, kayıp trilyon gibi davaların ardindan hep dini siyasete alet edenlerin adı çikiyor. oysa laik ve demokratik bir siyasette yer bulamayacaklarını bildikleri için dini kullaniyorlar. oysa onlar olmadan oncede türkiye nufusunun buyuk bolumu müslümandı halen de oyle ve ileride de oyle olacak.

laiklik dini kullanarak siyaset yapılmaması için vardir. laiklik din uzerinden sömürü olmasın diye vardir. o yuzdendir ki dinsizlik din uzerinden siyaset yapanların yaptığı iştir. laiklik ise dinsizlerin yapacakları faaliyetleri engellemek için vardir. laiklikle sorunu olanın diniyle de sorunu vardir. çünkü dini başka mecralara çekmek en buyuk dinsizliktir. dini sömürmek en buyuk dinsizliktir.