bugün

türk polisi

küfür etmenin günahına değmeyecek insanlar topluluğu. (eksilemeden önce bir okumanı tavsiye ederim)

aga 2 gün önce gündüz öğlen iki gibi iki kardeş evde işsiz güçsüz oturuyoruz. neyse kapının zili çaldı ve kardeşim kalkıp kapıyı açtı. telsiz seslerini duyunca ben de yardırdım tabi. Evde kim var dediler ben de biz ikimiz varımız başka kimse yok dedik. babanız nerde dedi. babam devlet memuru olduğundan mütevellit işinde gücünde de hayırdır konu nedir? konuyu açıklayamayız. lan ibiş!! nasıl açıklayamazsın. ben sana söyledim sen de bana açıklama yapacaksın babama ne olduğunu. adam mı öldürdü. birisi mi vurdu. neyse bir tanesinden konuya ilişkin bir açıklama alabildik sonunda. diyor ki arkadaş: yaklaşık 2 saat önce bir küçük kıza taciz vakası oldu. bu eve girdiği söylendi. nasıl ya. babam devlet memuru olum 2 saat önce saat 12. o saatte burada olmasının hele ki normal zamanda yaşadığımız mahalleyi sevmez, kaldı ki iş yerinden gelecek ve birisine tacizde bulunacak. hem de 60 yaşındaki babam küçük bir kız çocuğuna. neyse anlattım konuyu neyse deyip gittiler. yarım saat sonra bir daha geldiler bu seferki gayet iyi bir şekilde evet anlıyoruz sizin babanız ama hakkında böyle bir suçlama var. lütfen bir fotoğrafını verin dedi. bir tane de flash disk veriyor ki fotoğraf atayım. dedim ben ona fotoğraf atmam. kendi belleğime atıp sizinle geliyorum. görmek,anlamak istiyorum ne dönüyor diye.

neyse girdim karakola 9-10 tane kadın, çocuk baktılar fotoğrafa. yok dediler bu kişi değil tacizi yapan. bir daha açıkladım: babam memur ve bu dediğiniz kişi olmasına ihtimal yok. neyse beni eve yollayacak kadar da kibarları denk geldi yine.

ertesi akşam kapı çaldı yine 2 polis. babanız evde mi? evet evde uyuyor. uyandırdım. beyefendi bir kimlik alın bizimle karakola kadar gelin dedi. ulan dedim ben de geliyorum. babamı tek bırakmayacağım. neyse o arada ben de geliyorum deyince babama dönüp tamam sizi almayalım. karakol zaten kalabalık. siz bana bir telefon numarası verin. ben sizi tekrar bilgilendireceğim dedi.

ulan evde oturmak zor geliyor. bugün öğlen çıkıp ben bir daha gittim karakola. hayır bu işin artık bir çözüme ulaşması gerekiyor. hayır tespit yapıldı fotoğrafa bakıldı babam değil. a.q eğer varsa birşey çağır bir kere karakola bitsin bu işkence. iki gündür gözümüze uyku girmiyor. küçük çocuğa taciz ne a.q. bizi ne zannediyorsunuz.

karakola gittim. girişte nöbet tutan bir herif. abartmıyorum geleneksel, koca göbekli, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir tip. durumu anlattım. öyle bir şey olamaz diyor. a.q nasıl olamaz lan 5 araba ile evime geldiniz. hem de sikikin birisi bu eve girdi dedi diye. insan bir araştırma yapar. bu evde kim var ne var necidir diye. sonra taciz falan dedim. haa o adamlar yakalandı hatta sabah adliyeye çıkarıldı serbest bırakıldılar dedi. ama bunu ben türkçeye çevirdim. yani onun öyle söylediğini düşünüyorum. beyefendi bu akşam bir daha evime gelirseniz bu o zaman hukuka intikal eder bilginiz olsun. ya hadi git işine kardeşim dedi. hayırlı günlere karşılık da bir cevap almadım.

içim rahat etmedi bir de telefon açayım dedim. belki daha türkçesi düzgün efendi bir adam bana neler olduğunu anlatır diye ama telefonu açan adamın diğerinden hiçbir farkı yoktu. yani kıt bir türkçe, saygısızca konuşmalar. hayır ilginç olan şu ki bu adamlar mahallede kürtleri gördükleri zaman burun büküyorlar. barzo falan diyorlar.ah bir aynaya baksalar ama nerde. aynasızlar işte.

sözlük biraz uzun oldu biliyorum. normalde ben bu kadar uzun yazı yazan adam değilim. ama iki gündür yemin ediyorum gözüme uyku girmiyor. şimdi çok daha iyi anlıyorum bir sabaha karşı evleri basılan ve hiçbir suçu yokken içeride yatırılan insanları.