bugün

yüzme öğrensin diye çocuğu denize fırlatmak

çocuğun psikolijisine tecavüz etmektir.

yav, ben şu an koskoca yaşımda yüzmeyi bilmiyorum. karadenizliyim, istanbul'da yaşıyorum, denizi olan bir şehirde eğitim görmekteyim ama yüzmeyi bilmiyorum.
bir gün arkadaşımla havuza gittik. ben * havuzun içinde merdivenden tutunarak keyif al(am)ıyordum. bir yandan da havuzda yüzen arkadaşıma imrenerek baktım. derken ayağım kaydı ya da başka bir şey oldu ve suya gömüldüm. deli gibi çırpınıyorum havuzda, nefes alamıyordum, çırpındıkça batıyordum. suyun tüm suyunu içtim neredeyse. ölümle ilk kez bu kadar burun buruna gelmiştim. tam kendimi kaybederken bir adam beni havuzdan çıkardı. ben de koskoca adam olarak ağladım herkesin içinde.
düşünün bir.
havuz aslında 1.80 metre derinlikte ve benim boyum da 1.70.
işte bu olay sonrasında asla yüzme öğrenme girişiminde bulunamadım. arkadaşlarım envai şekillerle yüzerken, "hadi lan, sana da yüzmeyi öğretelim. bak 5 kişyiz burada. sana bir şey olsa kurtarırız. hem burası sığ, hemen ayağa kalkabilirsin." deseler bile öğrenemedim yüzmeyi, istemedim.

işte o olay beni bu hale getirdiyse, küçük bir çocuğu ne hale getirecek, düşündünüz mü?