bugün

ne askerlik yapacam diyen gudik

Bir üniversite öğrencisi.

Okudu okulunu bitirdi zor şer. Sonra hoop yazı geldi, hadi askere. Önce muayene. Muayeneyi geçip, doğru kışlaya.

6 ay-15 ay vs her neyse. Hayatının hiçbir alanında gerekmeyen bilgiler öğrenip eve döner.

Eskiden zorunluydu, eyvallah. Zorunlu yap tabi. insan gücüne gereksinim varsa yap. Şimdi durum öyle mi? Değil. Millet teknolojiye yatırım yapıyor, sen hala 100.000'lerce asker besliyorsun. O askerliğe gitmek isteyen var, istemeyen var. Bölücü örgüt sempatizanı var. Her türlü adam var o zorla götürdüğün adamlar arasında. Bu kadar alelade bir şekilde böyle bir birliğe sen adam toplarsan, sonucunda da yenilgi gelir.

30 senedir bir PKK'yı halledemedi TSK. Sebebi ne? Ne olacak, hayatında eline silah almamış, COD oyunu harici, silah görmemiş adamı sen 1-2 aylık eğitim verip sınıra dizersen, yıllarca dağda sert bir eğitim almış PKK'lı ile mücadele etmesini bekleyemezsin.

Arkadaş, ben askere gitsem ne yapacağım? Hayatımın 17 senesi kalem tutmakla geçmiş. Benden ne bekler bu ülke? Silah tutmamı beklemez, ülkeye katkı yapmamı bekler. Beklemeli. O sebeple herkes uzmanlaştığı görevi yapacak. O zaman başarı gelir.

Askerlik profesyonelleşecek, isteyen askere gidecek ve maaşını alacak, gerekirse yıllarını eğitimle geçirecek. Ben de geçeceğim uzmanlaştığım işi yapacağım. Bu kadar.