bugün

muhafazakarlar akp den rahatsız olmuyor mu sorusu

güzel bir sorudur.

taraf olmayı bırakalı yıllar oldu. isteyenin istediği gibi yaşadığı laik-alevi-sünni...gibi aslında her söylediğimizde başkalarını ötekileştirdiğimiz her tür alt kimlik ibaresinin yokolduğu ütopik bir dünya hayalim var.

tüm ideolojilerin üstündeki tek gerçeklik halihazırda ''kapitalizm'' iken, inançları siyasetin ve ticaretin başlıca kaynağı yapılması, yine inançlar üzerinden çatır çatır rant sağlanıp, adam kayırmacılık yapan bu insanları muhafazakar insanlar görmüyor mu çok merak ediyorum?

kemalizmi yanlış anlamış sadece belli jargonları ezberlemiş insanlardan çok çekti dindar insanlar. türban yasağı... gibi uzatabileceğimiz insani özgürlüklere vurulan setlerden, yaftalardan bıktılar. ancak bu insanların haklı davalarını çıkarları için kullanan, onların fakirliklerinden yararlanıp oy avcılığı-popülizm yapan insanların gerçek niyetini artık görmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.

yoksa hepsini görüp de susuyor musunuz?

bu yapılan haksızlıklara, adaletsizliklere, adam kayırmacılığına, teröre, yasakçı zihniyete, show amaçlı sizin paranızla yapılan camilere... kpss'ye, deniz feneri davasına...

söyleyecek hiç sözünüz yok mu?

ben inanan insanların oldukları yerde saydıklarına, değişip dönüşmediklerine inanmıyorum. ümmetçi geleneklerini ve devlete karşı çıkmanın, hakkını savunmanın sadece solculara has bir durum olmadığının bir gün farkına varacaklarına inanıyorum.

bir umuttu hep gönlü besleyen...*