bugün

kürdistan da büyüyüp türkçe eğitime zorlanmak

evet efendim...

yüce engin dağlarda çocukluğu geçirerek harika komşuluk ilişkileri, müthiş dağ havası ve dağda çalışan çoban falan gibi kürt kardeşlerimizle kardeşçesine yaşayıp o çocuksu masumiyeti ta iliklere kadar hissetmek, kürdistan gibi harika bir coğrafyaya sahip olup sırf aman bizi öldürmesinler çoluğumuz çocuğumuz var aman haa türkler fenadır bombalarlar atatürk falan sabiha gökçen'e bombalattı bir daha yapmasınlar diye sırf korkularından ses çıkaramayan kürtlerin haklı serzenişidir.

düşünsenize ben yıllarca kürdistan'da yaşamış olayım ve zulmekar bazı kişiler çıkıp beni türkçe eğitime zorlasın ve benim her şeyimi elimden almaya çalışsın. önce dilimi, sonra ülkemi, sonra sonra sonra işte her şeyimi. benliğimi dahi elimden alsınlar. özgürlüğüm kısıtlansın ve ben bunlara sırf korkumdan baş eğmek zorunda kalayım. geride bırakacaklarıma yapacaklarından korktuğum için hem de...
kendi dilimle bile edebiyat dersi işlemeyip, kendi dilimde eğitim göremeyeyim. türk dili edebiyatı görüp, dilime hasret bir biçimde türk kurallarına göre yaşamaya zorlanmalıyım, sesimi çıkardığımda ise hapse atılmalı, dövülmeli ve sövülmeliyim. yok ya!

şüphesiz ki bunları yine hiçbir şeyden çekinmeyip delikanlı gibi her şeyi patır patır ortaya koyan yılların dindoşu habibi ortaya çıkararak binlerce yıldır zulmedilen onurlu kürt halkının düştüğü durumları açıklayacaktır. kimseden korkumuz da yok eyvallahımız da, mekan olsanız basar, şampanya olsanız patlatır, atlı karınca olsanız bineriz ulan!