bugün

kızınız kızlıktan çıkmış

bu sözlükte dün gördüğüm entrylerden birisiydi. yazarın anlattığına göre döve döve bekaret testine getiren baba, doktordan bu sonucu alıyordu. kızınız kızlıktan çıkmış.

acaba dedim, gerçekten bunu uluorta söyleyen, hatta bu şekilde söyleyen doktorlar var mı? aslında doktorun, bunu bu şekilde söylemesi önemli değil. önemli olan, hipokrat yemini etmiş bir doktorun, döve döve getirilen bir kıza bekaret testi yapıp, bakire değil bu raporu vermesi.

--spoiler--
şunu belirtmekte fayda var, bekaret testi sadece mahkeme kararıyla yaptırılabilir.
--spoiler--

kız babası tarafından öldürülmüş. olayın özeti bu... yazarın gördüğü kız mı yoksa başka birisi mi onu bilmiyoruz.

toplum baskısına dayanamayacak olan baba, bakire olmayan kızını bir yere götürüp boğazını kesmiş, sonra da teslim olmuş. baba hapiste, kızın sevgilisi göz altında, kız mezarda, toplum da yeni kızlar aramakta.

boynuzsuz koç boynuzlu koçtan hakkını alacak sözünü bilecek kadar allah' a inanıyorsan, bu kız öbür tarafta karşımıza dikilip bu toplumdan, 17 yaşında öldürülmesinin hesabını hepimizden teker teker sorar, hakkını da alır.

kızın kızlıktan çıkmış amca, ama ne o ettiği hipokrat yemimine tükürdüğüm doktoru gibi, ne de senin gibi insanlıktan çıkmamış.

http://haber.gazetevatan.com/0/22579/7/Haber

toplum baskısı > namus > öz evlat.