bugün

kuzey in itici ve gıcık bir karakter olması

kızlar bi 5 dakka sakin olun kıvancın baklavalarını ve o boşnak yaklışıklılığını kıskandığım için ya da sikim küçük olduğundan kompleks yapıyor değilim. hem erkeğim ben, kendinden üstün gördüğü hemcinse bok atma genelde dişilerde cereyan eden bir durumdur. o yüzden bir dinleyin. ya da dinlemeyin siktir olun gidin!

birader şimdi herkes tabi güney'e yükleniyor. ilk başta bu son derece doğal, insanların delikanlıdan yana, ezilenden yana saf tutma ve sağ duyu özellikleriyle uyumlu görünebilir ama derinlemesine düşündüğümüzde çok iler tutar bir yanı yok.

güney denen piçoza baktığımız zaman karşımızda tepeden tırnağa bir insan görüyoruz. yani sokakta bile karşılaşabilceğimiz, herhangi birimizin arkadaşı, sevgilisi, kardeşi olabilecek bir insan bu. zaaflarıyla, kaypaklığıyla, kurnazlığıyla, üzüntüleriyle, korkularıyla, kaygılarıyla, beklentileriyle, hayal kırıklıklarıyla, hırslarıyla pişmanlıklarıyla, tutkularıyla, ezilmişliğiyle, birilerine yaranmaya çalışmasıyla, kendini gösterme çabasıyla... ezcümle sevapları ve günahlarıyla kelimenin gerçek anlamıyla bir "insan" var karşımızda.

ama bir de kuzey'e bakıyoruz. lan son peygamber'in hz. muhammed olduğunu bilmesek diyeceğiz ki "aha bu kuzey kesin hak dini müjdelecek adamdır, ayağınızı denk alın." ulan bir insanın tüm davranışları, tüm tavırları, aldığı tüm kararlar bu kadar mı pür-i pak, bu kadar mı temiz, bu kadar mı halisane, bu kadar mı iyi niyetli, bu kadar mı fedakar, bu kadar mı kendinden başka herkesi düşünen bir şekilde tezahür eder yahu! herifi ahlaki açıdan asla eleştiremiyorsun, nasıl bir evliya ile karşı karşıya kaldık amına yandığımın yerinde! öyle bir çölde vaha, mühendislik fakültesindeki tek kız durumundaki kuzey, herifin babasına el kaldırması bile son derece makul son derece haklı amıneyn! böyle insan var mı dünyada? böyle bir canlı yaşıyor mu? düpedüz söylemek gerekirse kuzey karakteri kıvanç tatlıtuğ tarafından çok çok iyi canlandırılmasına rağmen bu aşkın nitelikleriyle kesinlikle yapay ve itici bir karakter olarak çıkıyor karşımıza.

belki de bu kadar iyi canlandırılması bile gıcıklığını arttırıyor olabilir. çünkü bakıyoruz kuzey dışındaki tüm karakterlerin ahlaki açıdan sorunlu diyebileceğimiz özellikleri mevcutken kuzey'in beyaz bir kağıt gibi arz-ı endam etmesi ve üst düzey bir oyunculukla sunulması izleyenleri sıktığı gibi her hafta gereksiz bir takdir etme hissiyatı uyandırıyor izleyicide. bu bağlamda ben çok kıl olmaya başladım bu herife düşündükçe. güney daha insan geliyor bana. belkide benim mallığımdır bilemedim şimdi.

haa bir de kardo ne demektir yahu! iyice kastırın amına koyiyim kültleşecek, dile yapışacak 'catchy' bir tabir bulalım diye. kardoyovasküler!!!

oha be annemin yüzünden mecburen izlediğim dizi hakkında hayvan gibi entry girmişim lan şimdi kafamı yukarı kaldırınca. mahalle karısına döndüm yemin ediyorum!