bugün

sevgililer gününde insanların ruh halleri

her insanda farklı olucak halet-i ruhiyelerdir.

yine insanları 3'e bölelim

sevgilisi olmayanlar.
sevgilisi olanlar.
seviştiğiyle ( sevişmekten kastım karşılıklı sevmek ) olanlar.

sevgilisi olmayan insanlar sevgililer gününe biraz duygusal bakıp " keske benim de sevgilim olsa " diyecekelerdir. ama bir sevgiliye sahip olamayacak niteliklere sahip olan insanlar bu günü kötüleyeceklerdir, saçmalığını ve amacının farklı olduğunu söyleyip duracaklardır.

sevgilisi olanların da bir kısmı bu günü saçma diye geçiştirecektir, ya hediye almak ona zor gelmektedir, ya da karşısıdnakine alacağı bir hediyeyi boş gördüğü için, ve ona hediye almak zorunda olduğu için bu günü kötüleyecektir.yine sevgilisi olanlardan bazıları, fırsat bu fırsat deyip sevgilisine hediye alıp onu daha çok sevdiğini kanıtlamaya çalışıp ilşkisinde sözde bir istikrar sağlayacaktır.

seviştiğiyle olan insan için 14 şubat sıradan bir gün olacaktır, sevişen insanlar için özellikle o gün bir hediye almak gibi husus ve gereklilik olmayacaktır, 14 şubat haricinde birbirleri için sürekli bir ilgi içerisinde olduklarından dolayı bu insanlar bu gün kendilerini hiç kasmayacaktır karşılıklı olarak birbirlerinden birşey beklemeyeceklerdir, zaten beklenti dışında bu insanlar seviştikleri için o günün güzelliği zaten kendiliğinden gelişecektir.

özetle

sevgilisi olmayanlar için berbat
sevgilisi olanlar için ızdırap ve fırsat
ve seviştiği olanlar için sadece bir "gün" dür 14 şubat.